Hlavní obsah

Rangers stále dotahují

Situace v NHL se stále více spíše na různých místech dramatizuje. Dnes se pokusí získat nějaké body dvacet klubů. Tampa Bay pokračuje v cestování po Kanadě reprízou finále Stanleyova poháru z roku 2004 v Calgary. Phoenix si v utkání odepsaných zahraje proti Chicagu. Další důležité body budou hledat Rangers v bývalém působišti Jágra v Pittsburghu.

Článek

Tučňáci se v atlantické divizi dostali do jakéhosi vakua. K prvnímu místu v ní mají podobně daleko jako k hrozbě, že si opět nezahrají v play off. Pittsburghu se začalo velmi dobře dařit zejména s příchodem nového kalendářního roku. Trenér se však snaží, aby mužstvo nezůstalo v klidu. Od druhé půlky února například začal dosti často nasazovat do branky Thibaulta. I proto není dnes zcela zřejmé, zda dá Fleurymu po třech týdnech šanci chytat dvě utkání v řadě. Do útoku Pittsburghu dobře zapadli s uzávěrkou přestupů příchozí Laraque a především zkušený Roberts.

New York Rangers mají odehrán stejně malý počet zápasů jako jejich dnešní sok, ale jejich postavení je ve stejné divizi a především konferenci horší. Na vině jsou nevyrovnané výkony. Ty vyplývají například i z různorodě se objevujících zranění. Jezdci se čerstvě musí obejít bez Marcela Hossy. Rádi jsou naopak za návrat Straky do útoku, v němž jim však již třetí týden chybí Shanahan. Ve čtvrtek se dočkal nepříjemného zásahu Hollweg. První gól naopak v novém klubu vstřelil obránce Mara. Rangers jsou především rádi, že se v posledních zápasech konečně opět mohou spolehnout na brankáře Lundqvista.

Oba kluby v březnu sehrály již celou řadu zápasů, jejichž rozuzlení přišlo až v samostatných nájezdech. Bookmakeři bwin přesto i dnes vypsali na toto utkání kursy na konečný výsledek v šedesáti minutách. Na vítězství domácího Pittsburghu si lze vsadit v kursu 2,0. Hosté však jistě budou chtít bodovým ziskem v zápase, který začíná dříve než ostatní, vystrašit své další soupeře ve vyrovnané tabulce. Případná výhra Rangers bude ohodnocena kursem 3,0.

Reklama