Hlavní obsah

Sparta má další možnost ukončit sérii

Vzhledem k tomu, že se zápasy play off české hokejové extraligy hrají každý den, není divu, že jsou série, v nichž již jeden z klubů čeká na poslední vítězství, které ho posune do semifinále. Uvedené neplatí pro sérii Českých Budějovic a Slavie, v níž si oba soupeři drží domácí neporazitelnost. Sparta naopak mohla vyřadit Zlín již ve čtvrtek.

Článek

Pražané totiž vstoupili na vlastním ledě do série o minulém víkendu nejlépe jako mohli. Vyhráli oba zápasy, skvěle se jim dařilo využívat přesilové hry a v důležitých momentech je podržel také brankář Duba. Sparta se na svého gólmana mohla spolehnout i ve středečním utkání, které dospělo až k samostatným nájezdům. Ty ovládli především sparťanští střelci. Ve čtvrtek se ovšem velmi dlouho nemohli prosadit. Spartu poznamenalo nejprve odstoupení tvůrce hry Kratěny a do poslední třetiny poslala do branky Salfického. Duba si šel za vcelku rozhodnutého stavu odpočinout a ledovat trefenou tvář.

Zlín dlouho marně hledal recept na soupeřova brankáře, ale góly ze závěru nedělního zápasu mu daly naději, že by nemuselo být tak zle. Na vlastním ledě se potom vždy dokázal ujmout vedení, které ovšem potřebným způsobem navýšil pouze ve čtvrtek. Medvědi si ve druhém zápase před vlastním publikem také vynahradili svou předchozí nemohoucnost, pokud jde o hru při nestandardním počtu hráčů na ledě. Čtyři branky docílili v přesilových hrách a jednu přidali ještě ve vlastním oslabení. Zlín se tak pokusil nastoupit cestu, která ještě nikoho v české extralize nedovedla k cíli.

Bookmakeři bwin však očekávají, že domácí klub žádný další náznak obratu v sérii již nepovolí. Na jedenáctou domácí výhru Sparty v play off v řadě vypsali kurs 1,35. Hosté se o nedobytnosti tvrze dnes domácího týmu přesvědčili i v loňském čtvrtfinále, když zde prohráli všechna tři utkání. Dnes si lze na úspěch Zlína včetně případného prodloužení či samosatných nájezdů vsadit v kursu 2,9.

Reklama