Hlavní obsah

Předposlední Tarragona dnes přivítá druhou Sevillu

Po včerejším šlágru 26. kola, ve kterém remizovala Barcelona s Realem Madrid v ofenzivním galapředstavení 3:3, má dnes na programu španělská Primera division dalších osm zápasů. V tabulce druhá Sevilla může využít zaváhání svého největšího pronásledovatele - Barcelony - a v případě bodového zisku na hřišti zachraňující se Tarragony se vyhoupne zpět do čela.

Článek

Nováček španělské ligy z katalánského města Tarragona vstoupil do soutěže překvapivou výhrou 1:0 na hřišti Espanyolu Barcelona, ale od této doby se stal velikým outsiderem a až výsledky z posledních několika kol dávají týmu určitou naději na záchranu. Gimnástico je se ziskem 17 bodů na předposlední příčce, přičemž má ale osmibodovou ztrátu na osmnácté Bilbao a devítibodovou ztrátu na pozici zaručující záchranu. A právě Athletic Bilbao se stalo minulý týden kořistí znovuzrozené Tarragony. Ta jej na jeho hřišti porazila suverénně 2:0 a vykřesala si tak jiskřičku naděje na lepší zítřky. Jeden gól v tomto zápase vstřelil i Javier Portillo, se šesti zásahy nejlepší střelec týmu. Že to Sevillští dnes nebudou mít až tak úplně jednoduché dokazuje i to, že na hřišti Tarragony nedokázala vyhrát třeba ani taková Valencia, nebo Espanyol Barcelona, jenž si koncem ledna odsud odvezl debakl 4:0. Podzimní vzájemné měření sil vyhrála Sevilla na domácím hřišti pouze 2:1, jarní odveta je tedy při současné formě Gimnástica velmi otevřená. Domácím bude scházet karetní hříšník Mingo (levý obránce) a středopolař Campano.

FC Sevilla prožívá fantastickou sezonu. Společně s Barcelonou se teď pere o každý bodík v boji o titul, po včerejším zápase Barcy s Realem je bilance na čele tabulky naprosto vyrovnaná. Obě mužstva mají po padesáti bodech, Sevilla je druhá jen díky horšímu skóre. Minulý týden se oba týmy potkaly ve vzájemném střetnutí a i když Barcelona vedla 1:0, Sevillští dokázali zápas otočit a i v deseti hráčích zvítězili 2:1. Svěřenci Juanda Ramose jsou velmi silní především doma, ale venku to už tak neklape. Výsledek 0:0 z cizího prostředí se začíná stávat tak trošku tradicí. Vždyť Sevilla odehrála takto už tři po sobě jdoucí utkání na hřištích soupeřů. A nezachránil ji ani Frederic Kanouté, s osmnácti brankami nejlepší střelec soutěže. Ramosovi hoši mohou dnes trpět mírnou únavou, neboť ve čtvrtek sehráli velkou bitvu v Poháru UEFA se Šachtarem Doněck, která nakonec skončila smírně 2:2. Nicméně Sevilla letos již několikrát prokázala, že je velmi silné mužstvo. A vidina až tříbodového náskoku na čele tabulky bude jistě Kanoutého a spol. hnát za dalším vítězstvím. Absence v týmu Sevilly jsou minimální, chybět bude pouze vyloučený obránce Aitor Ocio a dva členové širšího kádru, německý bek Hinkel a italský středopolař Maresca.

Bookmakeři společnosti bwin vidí tento zápas poměrně jasně. Favoritem je hostující Sevilla, na jejíž vítězství je vypsán kurs 1.55. Remíza je ohodnocena kursem 3.45. A kdo věří, že Gimnástic Tarragona získá alespoň bod, může si vsadit na její neprohru s kursem 2.19.

Reklama