Hlavní obsah

San Siro chystá galapředstavení - Inter versus AC

Souboj Barcelony s Realem Madrid není jediným velkým tahákem tohoto víkendu. Vedle španělské Primera Division servíruje jeden velký šlágr také italská Serie A. V milánském derby změří síly Inter a AC...

Foto: Worldstadiums.com

Kdo se zde bude dnes odpoledne radovat?

Článek

Rossonerri mohou svému městskému rivalovi v letošní sezóně jenom tiše závidět. Zatímco Inter ještě v lize neprohrál a suverénně kraluje celému dvacetičlennému pelotonu, AC čeká tvrdý souboj o čtvrté místo zaručující start ve třetím předkole příštího ročníku Ligy mistrů.

Také červenočerní mají oproti Inter jeden trumf. I nadále jsou ve hře v petošním ročníku Ligy mistrů. Sice s odřenýma ušima, ale přece, prolezla družina Carla Ancelottiho do čtvrtfinále přes Celtic. Fanoušci obou týmů čekali na branku 183 minut, než se po individuální akci trefil Kaka. To Inter už také štěstí neměl. Po domácí remíze s Valencií v poměru 2:2 odjížděl do Španělska s vědomím, že k postupu nutně potřebuje minimálně jednou skórovat. Nestalo se, Valencia nainkasovala a díky bezbrankové remíze je mezi nejlepšími osmi.

Derby AC - Inter je velkou událostí pro celý Milán, ještě pikantnější příchuť ale bude mít pro Ronalda. Brazilský útočník strávil u Nerazzurri celkem pět let, během nichž ho limitovaly problémy s kolenem. V roce 2002 přestoupil do Realu Madrid, odkud ho v zimě přetáhlo AC. "Stále s Morattim mluvím, mám ho rád," odpověděl Ronaldo na otázku svého současného vztahu s prezidentem Interu Massimem Morattim. Ten bleskově odpověděl: "Pokud mě má rád, měl by to dokázat v derby," řekl Moratti s úsměvem.

Od Ronalda se v červenočerné polovině Milána hodně očekává. prvním utkání dal na hřišti Sieny dvě branky a jednu svým spoluhráčům připravil, od té doby na další podobné kousky čeká. "V derby od něho očekávám více než jeden gól," prohlásil majitel AC Silvio Berlusconi.

Oba týmy se v letošní sezóně již jednou potkaly a předvedly nádhernou podívanou. Na San Siru bylo k vidění hned sedm branek a především parádní fotbal. Inter ve 47. minutě vedl již 3:0, když pak v 68. minutě na snížení Seedorfa odpověděl Materazzi, zdálo se být o všem rozhodnuto. Jenomže vysoký obránce se nechal vyloučit a domácí nesložili zbraně. Gilardino rychle snížil a Kaka pak přiblížil svůj tým na dostřel. Více toho už ale AC nestihlo.

Ani jeden z celků nenastoupí v nejsilnějším možném složení. Hůře na tom bude zřejmě Inter, jehož trenérovi Robertu Mancinimu se rozpadá defenzíva. Mimo hru jsou stále útočník Adriano, záložníci Esteban Cambiasso a Patrick Vieira a hrát nemůže ani distancovaný Maicon. Ze šarvátky po utkání ve Valencii si pak zlomený nos odnesl Burdisso, ten by se však na trávníku objevit měl. Carlo Ancelotti postrádá hned pětici fotbalistů, ze zdravotních důvodů nemohou nastoupit Alessandro Costacurta, Alessandro Nesta, Kakhaber Kaladze, Marcos Cafu a Serginho.

Na koho si dávat pozor?

Inter - Zlatan Ibrahimovič: Pro tým je hodně platný svou hrou, po letním přestupu z Juventusu navíc konečně začal dávat hodně branek, což v dřívějších letech nebylo pravidlem. Právě od jeho kopaček by mělo Didovi hrozit největší nebezpečí.

AC - Ronaldo: Hodně velkou roli u něho budou hrát emoce, přece jenom pět let v týmu soupeře je hodně dlouhá doba. Očekávají se od něho branky, ty v městském derby by měly opravdu velkou hodnotu.

A na závěr jedno velké jubileum. Pokud na poslední chvíli nepřijdou nějaké nečekané komplikace, nastoupí Paolo Maldini ke svému jubilejnímu 600. utání v Serii A. Oslaví ho kapitán AC vítězstvím?

Pravděpodobná sestava Inter Milán:

Pravděpodobná sestava AC Milán:

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 2.80 - 3.15

Tip eurofotbal.cz: 2

Reklama