Hlavní obsah

Bayern hostí ve šlágru Brémy

Šlágr 25. kola bundesligy se odehraje v Allianz Aréně, domácím stánku Bayernu Mnichov, který přivítá Werder Brémy. Oba celky mají ty nejvyšší cíle a v dnešním vzájemném měření sil se tak hraje tzv. o 6 bodů.

Článek

Ještě před 14 dny se zdálo, že Bayern v bundeslize titul s velkou pravděpodobností neobhájí. Ale poslední zápasy daly najevo, že není všem šancím konec. První Schalke, na které bavorský velkoklub momentálně ztrácí 7 bodů, včera zaváhalo, když pouze remizovalo Hannoveru. V případě dnešního vítězství se tak Hitzfeldovi muži dotáhnou na vedoucí celek na rozdíl 4 bodů. Strůjcem tohoto zlepšení je právě staronový kouč Bayernu, který v zimní pauze vystřídal na lavičce Felixe Magatha. Jeho počáteční měsíc na lavičce červenomodrých nebyl sice ideální, ale poslední vítězství s Wolfsburgem a Herthou značí zlepšení. "Takticky se zlepšujeme zápas od zápasu. Hitzfeld nám do hlav dostal sebevědomí a my si nyní věříme, že můžeme dosáhnout všeho, čeho chceme," řekl brankář Kahn. Dnes je před Hitzfeldovým výběrem po odvetě osmifinále Ligy mistrů s Realem Madrid, která skončila postupem mnichovského velkoklubu, další těžký zápas - v bundeslize hostí Brémy, které mají v tuto chvíli na svém kontě o 3 body více. „Jsme zpět ve hře, není čas na odpočinek, musíme tvrdě pracovat,“ konstatoval kouč Hitzfeld, který dnes nemá žádné problémy se zraněními.

Brémy jsou v tuto chvíli na 2. příčce bundesligy se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Schalke. Po třech porážkách (se Schalke, Stuttgartem a Hamburkem) získali svěřenci Thomase Schaafa bod za remízu 2:2 v Mönchengladbachu. Minulý týden konečně zabodovali naplno; na domácím stadionu vyhráli rozdílem třídy s Bochumí. O všechny 3 branky se postaral Aaron Hunt, čímž prokázal svou výbornou formu z poslední doby, kterou zastiňuje svého známějšího kolegu z útoku Miroslava Kloseho. "Sám si moc dobře uvědomuji, že umím hrát daleko lépe," uvedl Klose, který se střelecky neprosadil ani ve čtvrtek na v zápase s Celtou Vigo v rámci Poháru UEFA. „Koukáme dopředu na každý zápas, ale momentálně jsme měli méně času na přípravu, než bychom chtěli,“ zohlednil kouč Schaaf nabitý kolotoč svého celku. Dnes bude Werder postrádat pouze dlouhodobě zraněné Tima Borowskiho, Franka Baumanna a Ivan Klasniče.

Myslím, že se můžeme těšit na skvělé utkání, které se pro vás může stát ještě atraktivnějším v případě sázky na jednoho z rivalů. Podle bookmakerů společnosti bwin nemá utkání žádného výrazného favorita, když na domácí vypsali kurs 1.95. Remízu ocenili hodnotou 3.40. Myslíte si, že Brémy potvrdí své postavení v tabulce a Bayern porazí? Jestliže ano, poté využijte kursu 4.10.

Reklama