Hlavní obsah

Slavia vyhlásila boj o titul

Jarní premiéra pražské Sparty včera skončila ostudným debaklem 0:3, který ji uštědřil v Toyota Areně Jablonec. V dnešní dohrávce vstoupí do jarní poloviny soutěže druhé pražské S - Slavia. Ta bude bojovat o body v Liberci, který má na svém kontě v tuto chvíli pouze o bod méně než sešívaní a i on se tak v případě vítězství posune do čela tabulky.

Foto: SK Slavia Praha

Kouč Slavie Karel Jarolím neskrývá ambice svého mužstva.

Článek

Obhájce titulu je před startem jarní části na dostřel nejvyšším příčkám - je třetí a na první Spartu ztrácí 3 body. Společně s mužstvem z Letné se může pyšnit defenzívou, která v letošním ročníku ještě neinkasovala dvouciferný počet branek - Lavičkovi svěřenci vytahovali míč ze sítě prozatím devětkrát. O udržení této statistiky se dnes pokusí proti nejlepšímu celku na hřištích soupeřů - Slavii Praha. "Všichni si uvědomujeme velkou důležitost zápasu, bude to ostrý start se vším všudy. Pak sice ještě bude zbývat 12 kol do konce soutěže, ale pondělní zápas může hodně naznačit a napovědět o ambicích mužstev," zhodnotil důležitost zápasu Vítězslav Lavička. Severočechy v zimě opustil kapitán a klíčový muž obrany Tomáš Zápotočný, dále odešli útočníci Zbyněk Pospěch, Jan Holenda i Juraj Ančic, dále Radek Hochmeister, Josef Hamouz a „neprůstřelný“ brankář Marek Čech. Novými tvářemi v kabině Liberce se naopak stali Jan Nezmar a Miloš Brezinský. Kouč lavička dnes ale nemůže počítat ani se zraněnými Matulou a Frejlachem.

Slavia sice vstoupila do letošní sezony prohrami s Libercem a Brnem, ale mimořádně se jí vydařil konec podzimní části; neprohrála v 11 zápasech v řadě a zvítězila dokonce pětkrát za sebou v utkáních na hřištích soupeřů. To jsou čísla, o jejichž rozšíření se dnes bude snažit pod Ještědem. "Byl bych hrozně moc rád, kdybychom navázali na pět výher z venku v řadě. Rád vzpomínám na náš poslední zápas v Liberci, kdy jsme prohrávali už 1:3 a dokázali vyrovnat. Naším záměrem je hrát aktivně a bodovat," osvětlil taktiku svého mužstva trenér Karel Jarolím, jehož kádr až na odchod Pavla Fořta zaznamenal pouze nové tváře. Post asistenta trenéra zaujal dlouholetý hráč Slavie Pavel Řehák. Hráčský kádr posílili Slovák Lubomír Reiter, Makedonec Aharmenda Nedzipi a Brazielc Michel Fernando Costa. V dnešním zápase se ale v nominaci kompletní neobjeví - zraněný je Kalivoda.

Jestliže budete dnes hledat utkání s favoritem, tak právě toto utkání do vašeho výběru nepatří. Na Liberec vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 2.20. Remízu si vsadíte s kursem 3.20 a na vítězství hostů z Prahy za kurs 2.90. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články