Hlavní obsah

Norwich dnes hostí Birmingham

Ve vloženém kole druhé nejvyšší anglické soutěže přivítá momentálně sedmnáctý Norwich City lídra z Birminghamu. Oba celky mají v letošní sezoně rozdílné ambice, hosté proto dnes neberou nic jiného než vítězství.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Norwich si před dvěma lety zahrál rok v Premier League, stihl ovšem jen dokázat, že nováček se v nejvyšší anglické soutěži jen velmi těžko udrží. V loňské sezoně už hrál nižší soutěž; v ní se pral o návrat, ale díky horšímu konci mu utekly i příčky zajišťující baráž. Letos jen navazuje na horší výsledky z konce loňského ročníku a pomalu, ale jistě se zařazuje mezi celky, u nichž si málokdo vzpomene, že ještě nedávno hráli mezi elitou. Během 36 kol získal Norwich pouze 44 bodů. O víkendu podlehli svěřenci Petera Granta nejtěsnějším možným výsledkem ambicióznímu Cardiffu. Dnes je čeká opět těžký soupeř - možná vůbec ten nejtěžší. Proti Birminghamu by se v dresu domácích měl na hřišti objevit uzdravený Luke Chadwick, který chyběl mužstvu od ledna kvůli problémům s kolenem. Fit je už i Dion Dublin, naopak ohrožen je start Chrise Browna.

Birmingham v loňské sezoně sestoupil z Premier League, ale letos plánuje okamžitý návrat. Na rozdíl od Norwiche jde za svým cílem - ve druhé anglické nejvyšší soutěži je momentálně lídrem, když nasbíral v 36 zápasech už 70 bodů. O víkendu muži Stevea Bruce zopakovali výsledek z předchozích dvou zápasů a 1:0 tentokrát porazili druhý nejlepší celek tabulky, Derby. O tomto vítězství rozhodl svou premiérovou brankou Rowan Vine - dlouholetý hráč Portsmouthu zamířil v zimě do mužstva lídra Championship League za 3 miliony liber z Lutonu. Trenér Bruce dnes proti Norwich bude postrádat pouze Garyho McSheffreyho, který si odpykává trest. V základní jedenáctce se na jeho místo útočníka postaví dvacetiletý mladík Cameron Jerome, který přes svůj nízký věk není nezkušeným hráčem - do Birminghamu ho katapultovaly dvě velmi vydařené sezony v dresu Cardiffu, během kterých zaznamenal 24 branek.

Utkání nemá žádného výrazného favorita, bookmakeři věří spíše hostům, na které vypsali kurs 2.20. Na remízu si můžete vsadit s kursem 3.15. Myslíte si, že domácí lídra překvapí a zvítězí? Pak si vsaďte, kurs je 2.95.

Reklama