Hlavní obsah

Torontu i Tampě jde o mnoho

Úterní NHL nabídne tradičně mnoho zápasů. Vancouver bude v přímém souboji o první místo severozápadní divize odolávat Minnesotě. Zdramatizovat boj o čelo centrální divize a západní konference bude chtít Detroit na ledě Nashvillu. San Jose a Dallas mají stejný počet bodů a v dnešních domácích zápasech již odepsané soupeře. Toronto hostí Tampu Bay.

Článek

Domácí klub z kanadského města je v obtížné situaci. Toronto se neustále pohybuje kolem osmého místa ve východní konferenci a většinu času se na něj dívá zdola. Mužstvo podává nevyrovnané výkony. Kromě krátkého období po exhibiční pauze se mu již dlouho nepodařilo vyhrát více než dva zápasy v řadě. V březnu zatím dokonce Toronto střídá výhry s prohrami zcela přesně jednu po druhé. Je mu přitom lhostejné, zda hraje doma či venku. Jisté uklidnění přichází s tím, jak se různorodí hráči vrací z listiny zraněných do sestavy. Toronto tak již zase může v útoku spoléhat napřiklad na Tuckera a Wellwooda. Přesto jsou ještě další důležití hráči jako Tomáš Kaberle či Peca mimo hru. Raycroft nechal náhradníka Aubina chytat od začátku utkání v novém kalendářním roce pouze jednou.

Tampa Bay dnes zakončí nejnáročnější cestování sezóny. Zatím v něm obstála velmi dobře a neztratila díky tomu kontakt v boji o první místo v její divizi. Po Vánocích dostával více šancí chytat Holmqvist, ale trenér zřejmě ještě není pro play off plně rozhodnutý, protože v březnu dává zatím více příležitostí Denisovi a ten ho nezklamal. Tampa Bay ovšem především spoléhá na znovu skvěle spolupracující dvojici útočníků, kterou tvoří Lecavalier a St. Louis. Tito dva hráči táhnou mužstvo stále výše a sebe zase k případnému zisku některých individuálních trofejí. Prospal se naopak v rámci celé ligy prosazuje v záporném slova smyslu v +/- hodnocení, i když v březnu se mu zatím daří i střelecky. Obránce Kuba v dresu Tampy nechává zapomenout na jiného českého obránce, který tým během letního přestupového termínu opustil.

Bookmakeři bwin však předpokládají, že touha po play off bude dnes silnější a dávají větší šanci na úspěch domácím, jejichž dres by měl mezi jinými obléknout i obránce Kubina. Na výhru Toronta vypsali kurs 2,2. Hosté ještě v probíhající sezóně neuhráli s dnešním soupeřem jediný bod a na jeho ledě ho porazili naposledy v sezóně, kdy kráčeli ke Stanley cupu. Na vítězství cestováním znavené Tampy Bay je dnes vypsán kurs 2,65.

Reklama