Hlavní obsah

Vaidišovou dnes čeká Bartoliová

V dobré formě se po téměř měsíční pauze představila na kurtech v Indian Wells česká tenistka Nicole Vaidišová. V prvních dvou kolech si snadno poradila s dvěma domácími hráčkami. V cestě do čtvrtfinále jí dnes stojí Francouzka Bartoliová.

Foto: REUTERS/Danny Moloshok

Nicole Vaidišová

Článek

Turnaj Pacific Life Open je prvním, kterého se Vaidišová účastní poté, co vypadla v Paříži. Světová desítka do Francie přicestovala jako čerstvá finalistka Australian Open, a proto patřila k největším favoritkám. Už ve druhém kole jí ale krajanka Lucie Šafářová oplatila prohru z Melbourne a vyřadila ji ve dvou setech. Po delší pauze chce nyní Vaidišová zaútočit na první letošní titul - a cestu za ním si zatím nezkomplikovala. Po prvním kole s volným losem si ve druhém poradila s domácí Bethanií Mattekovou 6-4 6-1 a ve třetím kole měla ještě snazší práci s další Američankou Rolleovou; ta české hráčce vzdala zápas za stavu 3-6 1-4.

Soupeřkou Vaidišové v osmifinále bude Francouzka Marion Bartoliová. Té se, na rozdíl od její dnešní soupeřky, letos vůbec nedařilo. Jejím maximem na začátku sezony v Austrálii byla druhá kola v Aucklandu a Melbourne, přes druhé kolo se potom nedostala ani v Tokiu, Pattaye, v Memphisu a naposledy ani na antuce v mexickém Acapulcu, kde skončila na raketě Němky Schruffové. Nyní ale Bartoliová ožila a vzpomněla si na loňskou formu, s níž se jí na tvrdém povrchu dařilo. Francouzka neměla v Indian Wells vůbec lehký los, ale turnajem zatím proplouvá překvapivě lehce. Ve druhém kole čekala na Bartoliovou nadějná Bulharka Pironková, která však dokázala uhrát pouhé tři hry. Jen o málo lépe se poté vedlo i světové dvanáctce, Rusce Safinové - ta po předchozím trápení s Martou Domachowskou prohrála 4-6 3-6.

Forma Bartoliové jde evidentně nahoru. Otázkou ale je, jestli to bude stačit na Vaidišovou, která už dnešní soupeřku jednou porazila; na turnaji v Soulu před rokem a půl se Češka radovala z výhry 6-4 6-1. Radovat by se měla i dnes - tedy alespoň podle bookmakerů, kteří na Vaidišovou vypsali nízký kurs 1.14. Oplatí podle vás Bartoliová Vaidišové prohru z Koreje? Potom si vsaďte na Francouzku - kurs na ni je 4.03.

Reklama