Hlavní obsah

Utrápený Seattle přivítá Detroit

Třemi prohrami v řadě zakončili basketbalisté Seattlu minulý týden svou pouť po palubovkách soupeřů. Dnes budou mít před svými diváky možnost to napravit; soupeřem jim ovšem bude nejlepší tým Východu - Detroit.

Foto: ČTK

Ray Allen ze Seattle Supersonics (vlevo)

Článek

Na letošní sezonu nebudou hráči Seattlu vzpomínat zřejmě rádi. Supersonics jsou v Západní konferenci momentálně předposlední; pořád mají slušnou šanci na play off, na osmé Clippers příliš neztrácejí a jejich soupeři - s výjimkou Golden State - zrovna svou formou neoslňují. Seattle ale letos nijak nepřesvědčuje o tom, že by si účast ve vyřazovacích bojích měl zasloužit. Svou roli v tom nepochybně sehrála zranění dvou klíčových hráčů. Rashard Lewis těsně před Vánocemi nedohrál utkání s Dallasem a s poraněnou rukou chyběl téměř dva měsíce, během nichž dokázal Seattle také prohrát šest utkání v řadě. Tři týdny už letos nehrál také nejlepší střelec týmu Ray Allen. Fanoušci v jeho případě ale mohou mluvit o štěstí v neštěstí; Allen totiž kvůli zraněnému kotníku zvažoval konec sezony, rozhodl se však hrát i přes občasné bolesti. Na jeho výkonech to není znát - v březnu má zatím průměr rovných 30 bodů na zápas - jeho týmu se ale přesto nedaří. Seattle se minulý týden vydal na čtyřzápasový trip. První utkání na půdě newyorských Knicks zvládl a zvítězil těsně 100-99. Ve Philadelphii ovšem už nenapravil nepovedenou první čtvrtinu a prohrál 89-98, z Bostonu odjel s prohrou 103-118 a neuspěl ani v neděli v Torontu. Tam sice právě Allen v poslední vteřině srovnal na 106-106, ovšem po prodloužení se radovali domácí, kteří vyhráli 120-119. Také v tomto zápase nenastoupil zraněný rozehrávač Luke Ridnour, který by se dnes mohl znovu objevit na palubovce.

Tam na Seattle nečeká vůbec lehký soupeř. Detroit sice letos není tak suverénní jako loni, kdy v základní části skončil s bilancí 64-18, i tak ale vede Východní divizi. A navíc se zdá, že Pistons znovu roste forma. Tým trenéra Saunderse poté, co v únoru prohrál jediný zápas z jedenácti, nezačal v březnu vůbec dobře - v Miami nestačil na Heat, ve slabém Memphisu ještě dokázal těsně zvítězit 92-89 a poté prohrál dva domácí zápasy za sebou - s Golden State 93-111 a s Clevelandem 97-101. To už bylo na Detroit příliš; po jednodenní pauze zavítal do Denveru, kde domácí skvěle ubránil a zvítězil 95-82. Jedinou kaňkou byla šestnáctá technická chyba Rasheeda Wallace, kvůli které nesměl hráč, známý svou horkou krví, nastoupit v dalším utkání. V něm ovšem Wallace nechyběl - na palubovce Clippers Detroit především ve druhé půli dominoval a zvítězil hladce 98-80.

Dnes jsou Pistons znovu hostujícím týmem, díky své formě jsou ale v roli papírového favorita, na kterého bookmakeři vypsali kurs 1.57. Domníváte se, že se Seattle po návratu domů vzchopí a silného soupeře porazí? Potom si vsaďte na Supersonics, kurs je 2.45.

Reklama