Hlavní obsah

Znojmo drží naději

Česká hokejová extraliga už zná dva semifinalisty, kteří k postupu nepotřebovali využít maximálního počtu sedmi utkání. V dalších dvou sériích jsou dnes na programu šesté zápasy a kluby z Čech jistě budou chtít postoupit, aby zbytečně neplýtvaly silami. Jejich nevýhodou je, že hrají venku. Liberec míří do Třince a Pardubice na jih do Znojma.

Článek

Orli vstoupili po snadném postupu z předkola play off do čtvrtfinále špatně. Znojmo v prvních třech zápasech docílilo dohromady pouhých dvou branek. Problémy s touto klíčovou činností mělo již v přípravných zápasech před sezónou i v její základní části. Nastřílelo v ní jednoznačně nejméně branek ze všech týmů, které se letos do play off dostaly. Tím spíše se hráči Znojma musí spoléhat na brankáře Trvaje. Ten sice v prvním utkání čtvrtfinálové série za rozhodnutého stavu střídal, ale postupně své výkony stabilizoval tak, že přesně po týdnu v pondělí udržel čisté konto. Trenér byl nucen kvůli úzkému kádru, z něhož vypadl pro zranění v osobě obránce Kotašky další hráč, stáhnout sestavu na tři útočné formace.

Pardubice sice po roční pauze od play off nejprve nezačaly dobře, když jako první v sérii inkasovaly, ale první zápas rozhodly dvěma slepenými góly ve třetí třetině, což je povzbudilo. V dalších dvou zápasech se v jejich dresu zaskvěl brankář Lašák, který neobdržel gól dohromady 130 minut. Bitka z konce třetího utkání však nabudila spíše soupeře a od čtvrtého zápasu se Pardubicím nedaří udělat rozhodující krok. Zranění se jim z větší části vyhýbají a dnes by měli hosté nastoupit kompletní. Zatím se v jejich dresu nedaří útočníkovi Pucherovi, který do sezóny vstupoval na jihu Moravy jako domácí hráč, ale nyní se jeho noví spoluhráči spíše postupně přizpůsobují jeho střelecké nemohoucnosti.

Bookmakeři bwin vidí dnešní zápas jako dosti vyrovnaný, i když mírně favorizují hostující celek. Na pokračování zmrtvýchvstání Znojma v podobě další výhry vypsali kurs 2,45. Před čtyřmi roky hosté na ledě dnešního soupeře v šestém zápase čtvrtfinálové série uspěli a postoupili. Dnes si lze na vítězství Pardubic vsadit v kursu 2,3. Remíza v normální hrací době ve vzájemných zápasech těchto klubů nebyla již devatenáckrát a dnes je ohodnocena kursem 4,15.

Reklama