Hlavní obsah

Rozjetá Atlanta míří do Bostonu

Jedno z nejúspěšnějších období sezony prožívají basketbalisté Atlanty. Je to paradox - chybí jim sice klíčový rozehrávač Joe Johnson, i bez něj ale Hawks dokázali vyhrát čtyři zápasy za sebou. O rekordní pátou výhru v řadě se dnes pokusí v Bostonu.

Článek

Atlanta sice v boji o play off o několik zápasů zaostává, vzhledem ke slabé formě soupeřů se ale myšlenky na účast ve vyřazovacích bojích určitě nevzdává. Na začátku března se přitom splnily nejčernější obavy fanoušků Hawks. Joe Johnson, zdaleka nejlepší střelec týmu, si poranil lýtko; zranění se ukázalo být překvapivě vážné a je možné, že si klíčový muž Atlanty už letos nezahraje. Johnson už v prosinci vynechal čtyři zápasy a Hawks bez něj dokázali porazit jen beznadějný Memphis. Nyní je ale všechno jinak. Ačkoli kromě Johnsona nehraje také další rozehrávač Speedy Claxton, dokázala Atlanta před týdnem porazit Washington 100-97. A nezůstala jen při tom - o dva dny později udolala Memphis 106-105, poté i Minnesotu a včera dokázala uspět nad rozjetou Philadelphií, kterou porazila 104-92.

Boston se už na rozdíl od Atlanty naděje na play off vzdal. Celtics jsou s bilancí 18-45 nejhorším týmem Východní konference a jejich jediným letošním cílem je dohrát sezonu se ctí. Na jejich špatné pozici se významně podepsalo zranění Paula Pierce; tahoun mužstva si před Vánocemi poranil levou nohu a původní dvou až třítýdenní léčba, kterou mu předpověděli lékaři, se protáhla na téměř dva měsíce. Během této doby Boston vyhrál pouhé dva zápasy, zato jich dokázal prohrát osmnáct v řadě. Pierce nikdo nedokázal zastoupit - konstantně vynikající výkony podával jen Al Jefferson, který je nadějí Celtics do příštích sezon. Po Piercově návratu se Boston na přelomu února a března dokázal zvednout a vyhrát pět ze šesti utkání. Výhra 118-103 nad Seattlem ale byla poslední, kterou hráči trenéra Riverse své fanoušky potěšili. Po ní Boston přivítal Chicago, které domácí deklasovalo 94-78, a se stejným soupeřem prohráli Celtics i včera v Chicagu, kde Býci zvítězili 95-87.

Přestože se Atlantě daří, bookmakeři dnes za favority považují domácí, na které vypsali kurs 1.50. Myslíte si, že Atlantu nezastaví ani Boston? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 2.61.

Reklama