Hlavní obsah

Detroit si s Nashvillem vymění hostitelské úlohy

Eurotip.cz

Čtyři utkání jsou dnes na programu v zámořské NHL. New Jersey se vrací domů a chystá útok na vedení ve východní konferenci, k němuž potřebuje porazit divizního soupeře z Pittsburghu. Všech tří zbývajících zápasů se zúčastní pouze kluby ze západní konference. O vedení v centrální divizi, konferenci i celé lize se střetnou Detroit s Nashvillem.

Foto: detroitredwings.com

Robert Lang

Článek

Rudá křídla dlouho povznášela vlastní fanoušky na domácím ledě do netušených výšin, ale v neděli přišlo po třech měsících přerušení. Detroit totiž odevzdal soupeři oba body. Na první březnový a krátký výjezd tedy nevyrazil v nejlepší náladě. Trenér také doufá, že se mu postupně začnou uzdravovat hráči jako je nejlepší střelec týmu Zetteberg či s uzávěrkou přestupů příchozí útočník Bertuzzi. Těšit se zatím může alespoň z výkonů jiné na poslední chvíli získané posily Caldera. Podstatně více času dopřává také v březnu Hudlerovi, který toho využívá k vylepšení svých střeleckých statistik. Brankář Detroitu Hašek si naopak vybral z hlediska čísel v neděli černý den, včera odpočíval a tudíž se předpokládá, že dnes nastoupí.

Nashville včera odjel z ledu bez bodu poprvé po více než třech týdnech. Během nich ovšem dopřál zisk mnoha bodů i jeho soupeřům, protože se s nimi většinou o ně tahal se střídavými úspěchy i mimo normální hrací dobu. Predátoři včera vyslali do branky Vokouna, a protože neměli v minulých dnech tolik náročný program, bude zajímavé sledovat, pro kterého brankáře se trenér rozhodne tentokrát. Větší problémy mu však bude dělat složení útoků. Mimo hru jsou nadále dvacetigóloví střelci Nashvillu Sullivan a Hartnell. Zdravotní problémy má i v novém působišti Forsberg a Arnott se s Eratem včera srazil tak, že český útočník by dnes neměl nastoupit. Obránce Židlický doufá, že prožije podstatně lepší večer než včera, kdy byl na ledě u všech gólů soupeře.

Po včerejším náročném zápase oba soupeři vědí, že o primát v divizi, konferenci a potažmo možná v celé lize, ještě budou muset tvrdě bodovat. Dnes si vymění hostitelské role a bookmakeři bwin snad i proto favorizují včera zvítězivší Detroit. Bude mít výhodu domácího prostředí a jeho výhra je oceněna kursem 2,05. Hosté ovšem hrají v zápasech hraných hned druhý den v této sezóně podstatně lépe než soupeř a zřejmě nebudou chtít, aby ještě zvýšil svou převahu ve vzájemných utkáních. Na vítězství Nashvillu si lze vsadit v kursu 2,85.

Reklama