Hlavní obsah

Carolina stále balancuje na hraně postupu

Utkání v NHL jsou stále důležitější, protože včera první tým došel k metě, za níž už mu zbývá do konce základní části pouze deset zápasů. Přesně tolik duelů dnes shodou okolností diváci uvidí. Vylepšit svoji pozici se chystá Minnesota na ledě zbídačeného Edmontonu. New Jersey cestuje za obhájcem Stanleyova poháru.

Článek

Carolina se pokusila v úterý výhrou na vlastním ledě zbavit jednoho z nebezpečně dotírajících soupeřů a zůstala tedy ve východní konferenci na osmém místě. Vyhráno ovšem zdaleka nemá, protože odehrála již dosti vysoký počet zápasů a při malých bodových rozdílech může být právě toto faktor, který by ji mohl srazit na příčku, která by jí neumožnila obhajovat loňský triumf. Carolina se potýkala během sezóny s různorodými absencemi. Nyní již několik zápasů neodehrál obránce Hedican, ale mužstvo asi více mrzí jedenáct stehů, které nyní zdobí hrdinu loňských vyřazovacích bojů brankáře Warda. Jeho náhradník Grahame přivedl tým k výhře až ve třetím březnovém zápase, v němž nastoupil. Carolina se přesto může pyšnit tím, že za uplynulý měsíc obdržela jediný gól v oslabení.

New Jersey se zřejmě zaleklo možnosti, že by mohlo zopakovat loňský finiš, kterým se dostalo na poslední chvíli do čela divize. Tentokrát se nenápadně prodralo až k čelu celé konference. Ďáblům se to podařilo, ačkoli se jim během sezóny nikdy nesešli všichni obránci v plném zdraví. Aktuálně jsou opět mimo hned tři muži, kteří by jinak před brankářem Brodeurem v zadní řadě nastupovali. Tomu se několik minulých zápasů nevydařilo podle jeho představ, ale přesto patří mezi velké kandidáty na zisk nejedné individuální trofeje. Body pro mužstvo zachraňovali ve většině minulých utkání hráči před ním. Dnes mezi nimi ovšem v útoku bude nejspíše chybět Gionta, jehož produktivita se však stejně s příchodem února rapidně zhoršila.

Bookmakeři bwin předpokládají, že touha domácích po účasti v play off převýší vůli hostů po zisku prvního místa v konferenci. Na výhru Caroliny vypsali kurs 2,25. Hosté jsou však schopni na ledě dnešního soka vyhrát, jak to předvedli naposledy na začátku sezóny v říjnu. New Jersey se také může chtít pomstít soupeři za vyřazení z minulého play off a dnes si lze na jeho vítězství vsadit v kursu 2,55.

Reklama