Hlavní obsah

První Liberec se brání vyřazení desátým Třincem

Eurotip.cz

Česká hokejová extraliga se dnes dočká dvou zbývajících semifinalistů. Kluby, které by se při platnosti loňských kritérií vůbec do play off nedostaly, stojí před možností senzačního postupu. Znojmo dokázalo vyrovnat sérii s Pardubicemi a má naději být prvním týmem, který zvrátí stav z 0:3 na zápasy ve svůj prospěch. Třinec jede do Liberce.

Článek

Domácí tým jako jediný dosáhl v základní části na hranici sta bodů, ale opět po roce poznává onen nepříjemný pocit, že play off je o něčem zcela jiném. Liberec po dvou zápasech, které na jeho ledě došly až do prodloužení, přesně před týdnem zabral na soupeřově ledě a díky přesilovkám a vyvedené třetí třetině získal pro sebe zpět výhodu domácího zápasu. O tu ovšem málem přišel v pondělí, kdy nepříjemně napínal vlastní fanoušky v pátém zápase. Bílí tygři však i třetí utkání série hrané na jejich ledě přivedli do prodloužení, v němž uspěli díky brance kapitána. Ten tedy na rozdíl od soboty, kdy se nechal zbytečně vylučovat, tentokrát svému týmu výrazně pomohl. Ve středu Liberci sebrala síly hra v oslabení, kterou byl nucen praktikovat téměř neustále v první polovině druhé třetiny. Chybět by mu měl obránce Jiruš.

Třinec má ovšem dlouhodobě se zraněními mnohem větší problémy. V play off si ještě nezahráli Zálešák, Vůjtek a Stals. Opětovné problémy postihly obránce Tesaříka a střídavě hraje i nehraje v útoku Peterek. Aby toho nebylo málo, ve středu ráno všechny zaskočila zpráva, že nebude moci v šestém utkání nastoupit brankář Čechmánek, který se stal jakýmsi symbolem postupu do play off i přes jeho předkolo. Náhradník Vojtek ho zastoupil ovšem skvěle. Ocelářům díky jeho výkonu mohla tedy opět stoupnout sebedůvěra, kterou si zbytečně narušili tím, když v pondělí těsně před koncem zápasu neudrželi výhodný stav. Trenér očekává, že se dnes do branky vrátí zkušenější gólman. V útoku se bude spoléhat na kanonýra dosavadního průběhu celého play off Štefanku.

Bookmakeři bwin očekávají, že v rozhodujícím zápase bude hrát důležitou roli domácí prostředí. Na výhru Liberce vypsali kurs 1,6. Severočeši přitom nejlépe vědí, jak dokáže zodpovědnost hry před vlastním publikem v tak důležitém zápase podlomit sebevědomí, protože to dali jinému soupeři pocítit před dvěma roky, kdy byli v postavení svého dnešního soka. Hosté byli ke všemu vůbec prvním týmem z celé extraligy, který dokázal vyhrát v normální hrací době v základní části soutěže na ledě v nové hale, kde se dnes bude hrát. Na vítězství Třince si lze vsadit v kursu 4,35. Pokud někdo očekává, že ani tentokrát se v Liberci nerozhodne v šedesáti minutách, může si vsadit na remízu v kursu 4,4. Pak si již bude pouze vychutnávat prodloužení, které může být velmi dlouhé, protože samostatné nájezdy v posledních zápasech sérií nejsou letos povoleny.

Reklama