Hlavní obsah

Hertha chce prolomit řadu neúspěchů

Tradiční páteční předehrávkou dnes odstartuje šestadvacáté kolo bundesligy. Změří v ní síly osmá Hertha Berlín a čtrnáctá Chotěbuz. Oba celky minulý týden zaváhaly, když nezískaly ani bod, což se dnes pokusí napravit.

Foto: DPA/EPA

Niko Kovac z Herthy Berlín (uprostřed) bojuje o míč se dvěma českými hráči ve službách polského Groclinu, Radkem Mynářem (vlevo) a Lumírem Sedláčkem v zápase 1. kola Poháru UEFA

Článek

Hertha nechává trochu letos zapomenout na výrazné neúspěchy z předchozích sezon. Momentálně je na osmé příčce, když dokázala nasbírat 34 bodů. Do jarní části sice vstoupila vítězstvím s Wolfsburgem, ale od debaklu 0:5 v Hannoveru se jí nedaří. Prohrála v Gelsenkirchenu se Schalke, na svém stadionu překvapivě darovala všechny body Mohuči, poté sice remizovala se Stuttgartem, ale následně doma podlehla Bayernu Mnichov. Chuť si nespravila ani minulý týden v Mönchengladbach, se kterým prohrála 1:3. Není se čemu divit, Berlíňany totiž v poslední době trápí velká marodka - konečně se uzdravil středopolař Bastürk, ale stále není ve stoprocentní formě a nejspíš začne utkání s Chotěbuzí na lavičce náhradníků. Do hry je dnes připraven po vypršení karetního trestu i nejlepší střelec týmu - Pantelič. „Chceme dnes ukončit sérii neúspěchů. Hráči jsou velmi motivováni,“ konstatoval Falko Gotz, trenér Herthy, který stále bude postrádat kapitána Arne Friedricha.

Chotěbuz letošní ročník odstartovala velmi dobře, její forma se ale postupně vytrácela a na současném postavení v tabulce je to znát. Do jarní části sezony vstoupila celkem slušně; porazila Mönchengladbach a následně remizovala s Hamburkem i Bochumí. Poté ale přišly porážky s Mohučí a Norimberkem. Náladu si spravili svěřenci Petrika Sandera nejdříve na domácím stadionu, kde porazili 2:1 Bielefeld, a poté v Dortmundu, v němž zvítězili 3:2. Na vestfálském stadionu se po delší době střelecky neprosadil Sergiu Marian Radu, který je se svými devíti brankami nejlepším střelcem Energie. Naprázdno vyšel i minulý týden, kdy si z Chotěbuze překvapivě odvezly všechny body Cáchy. Dnes čeká Sanderův výběr utkání venku, která jsou vždy těžší, tím spíš proti silným Berlíňanům. Sander navíc v týdnu musel řešit nečekané problémy s brankáři - Piplica i Tremme utrpěli otřes mozku, druhý jmenovaný je už ale v pořádku a do branky se dnes postaví.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou favoritem tohoto utkání domácí, na něž vypsali kurs 1.60. Myslíte si, že zápas nebude mít vítěze? Pak si vsaďte na remízu - kurs je 3.50. A na vítězství Chotěbuze si můžete vsadit v kursu 5.25.

Reklama