Hlavní obsah

Utrápené New Orleans míří New Yorku

Eurotip.cz

Dlouhou šňůru bez výhry tahají basketbalisté New Orleans. Hornets se z výhry radovali naposledy na konci února; nyní mohou potěšit své fanoušky v utkání s New Yorkem.

Článek

New Orleans patří mezi týmy, na jejichž výkonech se v tomto roce silně podepsala zranění důležitých hráčů. Do hry příliš nezasáhl srbský ostrostřelec Peja Stojakovič, téměř polovinu zápasů vynechal David West, který tak nenavázal na svoji vynikající loňskou sezonu, a přes měsíc byl mimo hru i klíčový rozehrávač Chris Paul. Poměrně dlouho se Hornets museli obejít dokonce bez všech tří najednou, a proto není divu, že si vedou hůř než loni. Před rokem se v silné Západní konferenci do play off nakonec nedostali, letos ale mají paradoxně slušnou šanci si ve vyřazovacích bojích zahrát. Nejsou totiž jediným týmem, který má problémy, a tak na osmou příčku ztrácí jen minimálně. Dávno už se uzdravili David West i Chris Paul; toho sice trápí levá noha, to by mu ovšem nemělo zabránit v tom, aby hrál i po zbytek sezony, a navíc začne s rehabilitací i Stojakovič. Formu mají Hornets ovšem prachmizernou - po slušném únoru, ve kterém dokázali uspět například v Houstonu nebo Denveru, začali březen šesti prohrami v řadě. Porážky na půdě Phoenixu nebo Utahu se dají pochopit, naposledy si ale New Orleans neporadilo ani doma s New Jersey, které zvítězilo 112-108.

Dnes se Hornets znovu představí na palubovce soupeře. Tím budou newyorští Knicks, kterým se v Madison Square Garden v posledních týdnech vede nad poměry. Venku se Knicks příliš nedaří, například v únoru uspěli na hřišti soupeře jen jednou a nedávné výhry v Atlantě a Washingtonu jsou spíše výjimkou, doma začínají být ale jen těžko k poražení. Od porážky 107-112 s Phoenixem na konci ledna se hráči trenéra Thomase ohromně zvedli; o dva dny později rozdrtili Miami 116-96, poté uspěli nad Lakers, Clippers, Orlandem, Milwaukee, znovu dokázali porazit Miami a uspěli i nad Golden State, které odjelo s porážkou 97-106. Vítěznou šňůru domácích zápasů Knicks přerušil až Seattle - ten minulý týden lépe zvládl koncovku dramatického utkání a zvítězil těsně 100-99. Především domácí zápasy udržují Knicks ve hře o play off, do kterého se - snad s výjimkou Bostonu - mohou reálně dostat všechny týmy Východu. To je ostatně přesně to, co vedení klubu od Isiaha Thomase očekává poté, co s ním prodloužilo smlouvu o několik let. Bohužel pro Thomase se ani Knicks zranění nevyhýbají - Jamal Crawford je mimo hru s poraněnou nohou, zraněný kotník nedovolí hrát jednomu z nejlepších náhradníků ligy Davidu Leeovi a poslední utkání navíc nedohrál Quentin Richardson.

Podle bookmakerů nemá dnešní utkání výrazného favorita. Na Knicks vypsala společnost bwin kurs 1.87. Myslíte si, že New Orleans ukončí černou sérii a zvítězí? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 1.95.

Reklama