Hlavní obsah

Protrhne Real šňůru čtyř remíz?

Nevídaně hořkou sérii zažívají fotbalisté Realu Madrid. V posledních čtyřech ligových kolech vždy pouze remizovali, dnes je však čeká soupeř, který by měl být snadným soustem. Na San Bernabeu se v rámci 27. kola španělské La ligy představí předposlední Tarragona, která bojuje o holou záchranu. Ale že to s ní myslí docela vážně napovídá například výsledek posledního jejího zápasu, v němž doma porazila druhou Sevillu!

Článek

Bílý balet má za sebou derby v Barceloně, ve kterém ještě v 90. minutě vedl 3:2. Poté ale přišel smolný závěr, kdy v nastavení vyrovnal hrdina zápasu Messi. Real tímto jasně zdokumentoval, že mu prostě chybí víc pověstného štěstíčka. Na Nou Campu se prosadil především Ruud van Nistelrooy, autor dvou branek. I dnes bude kouč Fabio Capello na kanonýrovy schopnosti hodně spoléhat. Jenže Capello má také bohatý výčet hráčů, na které se dnes spolehnout nemůže. Kvůli žlutým kartám určitě nenastoupí obránce Sergio Ramos. Natažený lýtkový sval zabránil ve startu defenzivnímu štítu Gagovi, a dále jsou na dlouhodobé marodce Roberto Carlos, David Beckam a José Antonio Reyes. Ze širšího kádru pak chybí ještě Cicinho, Raul Bravo či Alvaro Mejia. Do sestavy by se naopak po zranění měl vrátit stoper Fabio Cannavaro. Zadní čtveřice tak bude nejspíš hrát ve složení Salgado, Helguera, Cannavaro a Torres. V záloze by měli operovat Diarra, Guti, Raul a Robinho a v útoku se představí Hiquain s Van Nistelrooyem. Italský lodivod Fabio Capello na předzápasové tiskové konferenci prozradil: „Víme, že dnes musíme vyhrát, avšak jsme si vědomi soupeřových tří excelentních výsledků z poslední doby. Mají dobrý tým a my musíme pro vítězství tvrdě pracovat. Ale já vím, že moje mužstvo je dobře připraveno.“

Gimnástic Tarragona v poslední době připomíná tonoucího, který se stébla chytá. Nyní se nachází na 19. příčce s 20 body, přičemž na vysněnou pozici znamenající záchranu má manko sedmi bodů. Ale bývaly doby, kdy se Násticu mohlo o reálné záchraně pouze zdát. Pak však přišla remíza 1:1 s Valencíí, výhra 2:0 s konkurentem o záchranu Bilbaem a minulý týden šokoval celé Španělsko, když si doma poradil i s vážným kandidátem na titul – FC Sevillou. Na San Bernabeu to však bude mít Tarragona hodně těžké. V útoku dnes nemůže nastoupit nejlepší střelec týmu Javier Portillo, jenž je kmenovým hráčem Realu a ve smlouvě má klauzuli, která mu brání hrát proti němu. Chybět bude také vykartovaný středopolař Angel Morales. Naopak po odpykání karetního trestu se do sestavy vrací levý obránce Mingo, jenž před zápasem řekl toto: „Na San Bernabeu nemáme co ztratit a víme, že tam musíme hrát svoji hru. Myslím, že kdybychom získali bod, byl by to pro nás dobrý výsledek.“ Gimnástic má svému soupeři co odčiňovat, na domácím stadionu s ním na podzim prohrál 1:3.

Bookmakeři společnosti bwin mají předem jasno. Papírovým favoritem je samozřejmě Real, na jehož vítězství je vypsán kurs 1.27. Remíza je ohodnocena kursem 4.75. A kdo věří, že Gimnástic potvrdí Mingova slova a získá dnes alespoň bod, má šanci využít vysokého kursu na neprohru, jenž činí 3.17..

Reklama