Hlavní obsah

Premier League: Arsenal a Liverpool čeká těžká zkouška

eurofotbal.cz

Manchester United i Chelsea vyhráli, dnes je budou chtít napodobit i další dva kluby z velké čtyřky, Arsenal s Liverpoolem. Kanonýry však čeká nelehký úkol na hřišti osmého Evertonu, venku hrají i Reds, přívítá je Aston Villa. Třetí nedělní souboj obstarají Charlton s Newcastlem.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Thierry Henry už letos Arsenalu nepomůže.

Článek

Charlton Athletic - Newcastle United (neděle 14:30)

Newcastle v týdnu zažil velké zklamání, "Straky" v osmifinálové odvetě proti Alkmaaru nedokázaly udržet dvoubrankový náskok a po porážce 0:2 se se soutěží rozloučily. "Do konce chybí devět zápasů, musíme uhrát co nejvíce bodů, abychom skončili co nejvýše," říká manažer Glen Roeder. Získat hodně bodů se jeho týmu poslední dobou vůbec nedaří, Newcastle z posledních deseti zápasů vyhrál jenom tři. Radost kormidelníkovi United jistě dělá zdravotní stav jeho hráčů, marodka se již vyprázdnila, chybět by měl jenom potrestaný Nicky Butt.

Addicks by v neděli odpoledne rádi umazali tři body z jejich sedmibodové ztráty na 17. příčku, na kterou se po sobotních utkáních propadl Sheffield United. "Zlepšujeme se. Tento týden jsme poctivě trénovali, neměl jsem však k dispozici všechny klíčové hráče, někteří z nich totiž mají drobné šrámy," prohlásil Alan Pardew. Charlton dvakrát v řadě neprohrál a především vysoká výhra nad West Hamem dodala týmu potřebné sebevědomí. Zdravotní problémy nepustí na trávník Jimmyho-Floyda Hasselbainka a Andyho Reida, nejisté jsou starty Hermana Hreidarssona, Bena Thatchera a Madjida Bougherry.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.15 - 2.65

Tip eurofotbal.cz: 1

Aston Villa - Liverpool FC (neděle 14:35)

Aston Villu čeká podruhé během několika dní konfrontace s klubem z velké čtyřky, po Arsenalu do Villa Parku zavítá Liverpool a domácí budou bojovat proti pro ně hodně nepříznivé sérii - Reds nedokázali porazit již desetkrát v řadě. "Potřebujeme ještě vyhrát pár zápasů, abychom se zachránili. Můžete přijít s mnoha statistikami, výhra v tomto utkání ale není zase tak nereálná," věří manažer Martin O'Neill. Tomu budou chybět Martin Laursen, Mark Delaney a Chris Sutton, brankáře Thomase Sorensena čeká jubilejní 150. zápas za Villans.

Liverpool vyhrál jenom jeden z posledních čtyř zápasů a propadl se na čtvrté místo. Navíc si bude muset dát pozor na smečku chrtů, která je dopředu hnána vidinou účasti v předkole Ligy mistrů, především Tottenham ještě zdaleka nic nevzdává. "Má k dispozici úplně jiný kádr, než když sem přišel. Je to zkušený a dobrý manažer a my jeho tým nesmíme podcenit," složil poklonu svému kolegovi v manažerském křesle Rafael Benitez. Liverpool do Birminghamu přijede bez Harryho Kewella, Luise Garcii a Petera Crouche, který za sebou má operaci zlomeného nosu.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.70 - 3.15 - 1.95

Tip eurofotbal.cz: 2

Everton FC - Arsenal FC (neděle 17:00)

Arsenal v týdnu zvládl dohrávku proti Adton Ville a posunul se na třetí příčku tabulky. Navíc má stále ještě k dobru utkání s Manchesterem City, se zajištěním účasti ve třetím předkole příštího ročníku Ligy mistrů by tak neměl mít problém. "Máme před sebou tři zápasy na hřištích soupeřů, po nich už může být rozhodnuto," ví moc dobře manažer Arsene Wenger. "Kanonýři" produkují pohledný fotbal a už 46x v řadě jejich zápas neskončil bezbrankovou remízou. Thierry Henry, Robin van Persie, Theo Walcott, Emmanuel Eboue a Emmanuel Adebayor si v Goodison Parku nezahrají určitě, otazník pak visí nad startem Clichyho. Po odpykání disciplinárního trestu se do sestavy vrací Kolo Toure.

Everton letos drží na dohled pohárovým příčkám především vynikající obrana. V sedmi z posledních jedenácti zápasů Toffees neinkasovali, celkem nedostali gól ve třinácti zápasech, což je po Liverpoolu a Chelsea třetí nejlepší bilance. Tým vedený Davidem Moyesem je po sobotních zápasech na osmé příčce arád by se jistě vrátil na tu šestou, tedy pohárovou. Velkou ztrátou je absence Tima Cahilla, mimo hru jsou také Andy van der Meyde a James McFadden.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.25 - 3.15 - 2.10

Tip eurofotbal.cz: 2

Reklama