Hlavní obsah

Bundesliga: zachytí Brémy nástup Schalke?

Fotbalisté Schalke 04 zdolali Stuttgart a zvýšili svůj náskok na čele tabulky na šest bodů, to však druhé Brémy určitě nebudou chtít nechat bez odezvy. Hostí zachraňující se Mainz a neberou nic jiného než vítězství. Dnes se představí i druhý z německých čtvrtfinalistů Poháru UEFA, Leverkusen. Čeká jej poslední Mönchengladbach.

Článek

Bayer Leverkusen - B. Mönchengladbach (neděle 17:00)

V Leverkusenu po dlouhé době opět začíná panovat spokojenost s výkony týmu. Bayer postupuje Pohárem UEFA a v lize se dotahuje na pohárové příčky. "Chytili jsme dobrou formu. Úspěch v pohárové Evropě je skvělý, domácí zápas proti Gladbachu však musíme zvládnout," ví trenér Skibbe. Do karet mu hraje vyprazdňující se marodka – Athirson s Ramelowem už budou připraveni hrát. Jediným absentérem tak zůstává Roque Junior. Do branky si opět stoupne talentovaný Adler.

Borussia je stále poslední, na lepší časy se však začalo blýskat v minulém kole, kdy Gladbach porazil Hertu. "Na tomto výkonu můžeme stavět. Byli jsme efektivní a to je mimořádně důležité," prohlásil trenér Luhukay. V BayAréně tedy pošle do boje identickou sestavu. Stále chybějí marodi Daems s Melkou, kapitán Neuvile už možná nastoupí v příštím kole, které je až po reprezentační pauze. "Oliver vypadá dobře. Na hřišti ho moc potřebujeme, už jen jeho přítomnost nám pomůže," uvedl Luhukay.

Pravděpodobné sestavy: Bayer Leverkusen:

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.50 - 4.80

Tip eurofotbal.cz: 1

Werder Brémy - 1. FSV Mainz 05 (neděle 17:00)

Zdravotní stav Miroslava Kloseho se konečně lepší. A to natolik, že je reálný jeho nedělní start proti Mainzu. "Stále to maličko bolí, ale to je normální," prohlásil na adresu svých zad Klose po pátečním tréninku. "Zlepšilo se to, to je fakt. Ale stále si nejsem jistý, zda nastoupím," zmírnil vzápětí vysoká očekávání. Jeho startu ale může pomoci zranění kolegy Hunta, který měl v posledních zápasech výbornou formu. Mimo hru je také kapitán Baumann, záložník Borowski a dlouhodobí marodi Klasnič s K. Jensenem.

Hosté jsou v dobré pohodě. Trochu je ale může děsit vzpomínka na první utkání s Werderem v letošní sezóně, které skončilo výpraskem 1:6. "Ne,ne. To je kompletně zapomenuto. Jsme v úplně jiné situaci," odmítá vzpomínat trenér Klopp. "Samozřejmě, Brémy jsou obrovsky silné. Ale když je nepustíme do střeleckých pozic a ukážeme naši dobrou formu, můžeme pomýšlet na dobrý výsledek," dodává. Pátá žlutá karta vyřadila z nominace Roseho, zraněni jsou Sela, Pupalovič a Soto.

Pravděpodobné sestavy: Werder Brémy:

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 4.30 - 5.60

Tip eurofotbal.cz: 1

Reklama