Hlavní obsah

Everton přivítá vítězně naladěný Arsenal

Nedělní program Premier league nabídne 3 zápasy. Jedním z nich bude souboj Evertonu s Arsenalem, který hostí Goodison Park. Londýňané v novém roce válí, díky čemuž se vyšvihli na 3. příčku tabulky.

Článek

Toffees vstoupili do letošní sezony velmi dobře, ale poté je postihla menší krize a momentálně jsou v tabulce na osmé příčce. V minulém kole si na své konto připsali už desátou letošní remízu, kterou zaznamenali v zápase se Sheffieldem United. Na konečných 1:1 vyrovnával z penalty špílmachr týmu Mikel Arteta, který má na svém kontě v aktuálním ročníku 6 gólových přihrávek. V tomto zápase se na hřišti stejně jako týden před tím ve Watfordu neobjevil Tony Hibbert, ale do dnešního zápasu by měl být pravděpodobně připraven. Mimo hru jsou naopak James McFadden, Tim Cahill a Andy van der Meyde, zatímco start Nuna Valenteho není vyloučen. „Hrajeme s Arsenalem, který patří mezi nejlepší týmy Premier league. Chci aby můj tým patřil do stejné skupiny a dnes můžeme porovnat síly,“ konstatoval David Moyes, manažer Evertonu.

Gunners vstoupili do jarní sezony výborně, momentálně jsou v Premier league třetí a navíc mají stále jeden zápas oproti ostatním celkům k dobru. Na příčku zajišťující v příštím ročníku 3. předkolo Ligy mistrů se vyšvihli tento týden díky dohrávce s Aston Villou, když v Birminghamu vstřelil jedinou branku zápasu Diaby. „V blízké budoucnosti nás čekají tři zápasy na hřištích soupeřů, které mohou rozhodnout,“ komentoval Arsene Wenger boj jeho týmu o 3. příčku v tabulce, na kterou dotírá Liverpool. Po třízápasovém disciplinárním trestu se dnes vrací do nominace Gunners stoper Kolo Toure. Otazník startu visí nad dvojicí obránců Emmanuel Eboue - Gael Clichy, zatímco záložníci Alexander Hleb a Tomáš Rosický jsou zcela fit.

V roli favorita vstoupí do zápasu hosté. Na vítězství svěřenců Arsena Wengera vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 2.00 rovné. Myslíte si, že zápas skončí stejně jako podzimní měření sil těchto celků - remízou? Pak si na to vsaďte - kurs je 3.15. Jestliže vám není cizí riskování, pak se nabízí sázka na domácí s kursem 3.50.

Reklama