Hlavní obsah

Colorado stahuje ztrátu

Pět utkání si na sklonek týdne připravila zámořská NHL. Brzy i dle středoevropského času začne duel v jihovýchodní divizi, v níž by se o první příčku chtěla ještě poprat Tampa Bay mířící dnes do Washingtonu. Její hlavní sok Atlanta začíná své utkání s Buffalem pouze o hodinu později. Ve standardním čase se mezi jinými utkají Colorado se San Jose.

Článek

Domácí celek nastoupil v březnu pozoruhodnou stíhací jízdu s cílem zdramatizovat ještě boj o osmé místo v západní konferenci, kde se již o postupujících zdálo být vcelku rozhodnuto. Colorado v tomto měsíci dosud naplno nebodovalo pouze minulou neděli. Skvělých výsledků dosahuje, přestože dnes sehraje teprve druhé březnové utkání na vlastním ledě. Venkovními výhrami se Colorado přiblížilo postupové příčce na rozdíl šesti bodů, který dnes může ještě ztenčit, jelikož má právě toto utkání k dobru. Symbolem jeho úspěchů se stal nečekaně produktivní útočník Stastny. Všechny utkání při nynějsí bodové sérii odchytal Budaj a je tedy možné, že mu dá trenér přes náročný program šanci i dnes. Včera se po delší době dostal alespoň na chvíli na led útočník Svatoš, ale tři obránci chybí i nadále.

San Jose již tuší, že to v pacifické divizi na první příčku nedotáhne a zřejmě bude i letos začínat play off na ledě soupeře. Po rozpačité druhé půlce února se ovšem tým dostal opět vítěznou vlnu. Nejprve se o to přičinil brankář Nabokov, když dokázal během osmi dnů udržet třikrát čisté konto. V mimořádných výkonech pokračoval i tento týden, ale při náročném programu dal trenér v pátek šanci i druhému brankáři Toskalovi. Ten se chytil příležitosti a nedostal žádnou branku. Žraloci jsou také rádi, že se v tomto týdnu začala zúročovat důvěra, s níž mezi sebe přijali při uzávěrce přestupů útočníka Guerina. Velmi dobře se však také daří Michálkovi v prvním útoku.

Bookmakeři bwin díky všem těmto faktorům favorizují hostující tým. Na výhru domácího Colorada vypsali kurs 2,6. Hosté by ovšem mohli být více unaveni, protože sehrají třetí zápas ve čtyřech dnech. San Jose si již z ledu dnešního soka v této sezóně jednu výhru v polovině listopadu odneslo a dnes si na něj lze vsadit v kursu 2,2.

Reklama