Hlavní obsah

Liberec chce potvrdit roli favorita

Dva týmy, kterým se nevydařil vstup do jarní části fotbalové ligy, se dnes utkají v Liberci. Domácí mají co napravovat po první domácí prohře v sezoně, Olomouc se zase pokusí bodovat poté, co na svém stadionu nestačila na Ostravu.

Článek

Liberecké fotbalisty čekal před týdnem jeden z nejdůležitějších zápasů jara. Jejich soupeřem byla totiž Slavia, druhý vážný pronásledovatel vedoucí Sparty. Severočeši šli do zápasu s vizitkou jednoho ze dvou týmů, které letos na svém stadionu ještě neprohráli. To se ale změnilo. Liberec, jehož dres po zimní přestávce už neoblékají brankář Marek Čech a stoper Zápotočný - nehrál špatně, ale byla to Slavia, která získala všechny body; přesnou trefou se o to zasadil Švento, jehož mužstvo se vyšvihlo do čela tabulky Gambrinus ligy. "Slávisti to po tom gólu perfektně zavřeli, museli jsme útočit do plných a to je vždycky strašně těžké," řekl po utkání útočník Jan Nezmar. "Nepustili nás do pořádné finální přihrávky, měli jsme už jen náznaky, takové pološance," dodal.

Zatímco Severočeši před týdnem bojovali se Slavií, suverénně nejlepším týmem na cizích hřištích, čeká dnes Liberec opačný extrém. Olomouc letos neprožívá nejpovedenější sezonu. Pod trenérem Paličkou získali po čtyřech kolech jediný bod; poté, co se mužstva ujal Vlastimil Petržela, si sice Hanáci polepšili, stále se jim ale nedaří odpoutat se od pásma sestupu. Hlavním důvodem jsou zápasy na hřištích soupeřů - Olomouc jich letos odehrála zatím devět a připsala si jediný bod za remízu v trápící se Příbrami. Vědomí toho jim určitě nepřidalo před cestou do Liberce, který patří k nejlepším domácím týmům a v němž Olomouc už dva roky nevstřelila gól. A sebevědomí si Petrželovi hráči nezlepšili ani v prvním jarním utkání. Také oni - stejně jako jejich dnešní soupeř - ztratil před svými diváky všechny body. Ty si z Androva stadionu odvezl ostravský Baník, který před jedenáctitisícovou návštěvou zvítězil 3:1. „Kluci odehráli utkání velmi dobře. Chybělo nám to sportovní štěstí. Kdyby Janotka proměnil svou šanci, hrálo by se od nuly,“ okomentoval nešťastný zápas trenér Petržela.

Podle očekávání je papírovým favoritem zápasu domácí Liberec, na který bookmakeři vypsali kurs 1.50. Myslíte si, že se dnes hosté vyvarují chyb a oplatí Liberci předchozí porážku z Olomouce? Potom si vsaďte na jejich neprohru, kurs je 2.25.

Reklama