Hlavní obsah

Slavia i Brno chtějí potvrdit úspěchy z úvodního kola

Eurotip.cz

Druhé jarní kolo Gambrinus ligy dnes uzavře před kamerami České televize duel na Strahově. Domácí Slavia Praha přivítá vítězstvím 5:0 s Českými Budějovicemi povzbuzené Brno. Ani Slavia nevyšla v prvním kole druhé poloviny naprázdno - vyhrála v Liberci, čímž Severočechům uštědřila pod Ještědem první porážku v sezoně.

Článek

Slávistům se mimořádně vydařil konec podzimní části; neprohráli v 11 zápasech v řadě a zvítězili dokonce pětkrát za sebou v utkáních na hřištích soupeřů. Tato čísla rozšířili v prvním jarním kole; v Liberci zvítězili brankou Dušana Švento nejtěsnějším možným výsledkem, čímž se vyšvihli na první příčku tabulky a vyhlásili boj o titul. O prodloužení série úspěchů se dnes poperou na Strahově s Brnem. "Brno bude hrát v pohodě, s vědomím, že nemá co ztratit. Tím to bude pro nás těžší," myslí si Karel Jarolím, kouč Slavie. "Očekávám, že budeme dobývat důslednou obranu, i když směrem dopředu určitě bude soupeř nebezpečný. Má na to vhodné typy brejkových hráčů," přemýšlel nad taktikou soupeře lodivod sešívaných. Cestu za úspěchem Slávistům kříží zranění opory defenzivní řady Martina Latky, který patřil v zápase s Libercem jasně k nejlepším na hřišti. Mimo hru je stále i Kalivoda.

Brno v prvním utkání druhé poloviny soutěže stejně jako Slavia nezaváhalo. Na svém stadionu si s přehledem poradilo s Českými Budějovicemi, kterým uštědřilo debakl 5:0. Jednu z branek vsítil i nejlepší střelec týmu Luděk Zelenka, pro kterého to byla sedmá letošní trefa. Tímto výsledkem si Moravané jistě zvedli sebevědomí, ale respekt ze Slavie neztratili. "Slavia má velice kvalitní mužstvo. Je sehraná, má svůj styl hry, který dokáže vnutit soupeři. V týmu má řadu osobností, slovenské reprezentanty, dva reprezentanty do dvaceti let a řadu dalších hráčů, kteří si o reprezentační triko říkají. Naším úkolem bude nenechat ji hrát tu svoji chytrou kombinační hru," osvětlil taktiku svého mužstva trenér Josef Mazura, který dnes bude postrádat zraněné Mejzlíka a Švejnohu.

Podzimní měření sil těchto celků rozhodl svou brankou dlouholetý hráč Slavie a současná opora Brna - Luděk Zelenka. Celkově mají ale Slávisté s Brňany velmi pozitivní bilanci, z 27 utkání jich 16 vyhráli a jen pětkrát odešli poraženi. Myslíte si, že to dnes potvrdí a na Strahově Brno porazí? Poté si na to vsaďte - kurs je 1.55. Myslíte si, že zápas skončí stejně jako na podzim - vítězstvím Moravanů? Pak si na to vsaďte - kurs je 5.50. Jestliže vám není cizí riskování, pak se nabízí sázka na remízu s kursem 3.50.

Reklama