Hlavní obsah

Kohouti si na Chelsea věří

V Anglii se ani dnes fotbalový kolotoč nezastaví, na programu jsou opakované zápasy FA Cupu. Lídr Premier league - Manchester United - hostí Middlesbrough a momentálně ve skvělé formě hrající Tottenham přivítá v derby Chelsea. Blues nemají z White Hirt Lane dobré vzpomínky - na podzim zde podlehli domácím v ligovém utkání.

Foto: REUTERS/Dylan Martinez

Trenér Chelsea José Mourinho (vpravo) gestikuluje během utkání FA Cupu s Tottenhamem. Manažer Kohoutů Martin Jol (vlevo).

Článek

Kohouti nevstoupili do letošní sezony zdaleka dobře, ale po čase se dostavilo výrazné zlepšení. Stejný průběh měl začátek roku 2007. Před měsícem Spurs vyhráli v Evertonu, tento výsledek následně potvrdili doma s Boltonem, kterému uštědřili debakl 4:1 a před 14 dny v derby s West Hamem, s nímž Spurs otočili zápas dvěma góly v posledních minutách. Poté přišel zápas s Bragou v rámci Poháru UEFA, ve kterém se opět střelecky prosadil v poslední době ve skvělé formě hrající Robbie Keane, jehož druhá branka v utkání z 90. minuty rozhodla o vítězství Kohoutů 3:2. Tento výsledek následně Jolovi muži zopakovali v domácí odvetě a mohou se tak těšit na čtvrtfinále. Spurs se výborně prezentovali i před týdnem v FA Cupu proti Chelsea, když na konečných 3:3 vyrovnali Blues dvěma brankami z poslední dvacetiminutovky. "V současnosti hrajeme velmi dobře, dáváme hodně gólů a bavíme své fanoušky. Máme určitě velkou šanci vyhrát v této sezoně alespoň jednu pohárovou trofej. Bylo to velké zklamání přijít s Chelsea o tak nadějné vedení," ohlédl se za utkáním s Blues Jermaine Jenas. "Na White Hart Lane jsme je již v této sezoně porazili - a to hráli v nejsilnější sestavě. Je to skvělý tým, který respektujeme, ale nemyslíme si, že je čeho se bát," řekl sebevědomě záložník Spurs a střelec první branky sobotního zápasu s Watfordem, ve kterém Kohouti zvítězili 3:1. V tomto utkání šetřil manažer Martin Jol pro dnešní duel tři klíčové hráče - Dimitara Berbatova, Robbieho Keana a Aarona Lennona. Mimo hru jsou dlouhodobě zranění Teemu Tainio, Ledley King, Benoit Assou Ekotto, Anthony Gardner a Danny Murphy.

Chelsea o víkendu přehrála sice rozdílem třídy nováčka ze Sheffieldu, ale konkurent v boji o titul a momentální lídr Premier league - Manchester United - rovněž nezaváhal a vítězstvím 4:1 s Boltonem si udržel šestibodový náskok na čele tabulky. Tím dal Chelsea jasně najevo, že nehodlá klopýtat a míří za nejprestižnější anglickou trofejí. Blues tak pomalu musejí pomýšlet na jiné soutěže. Jednou z nich je FA Cup, ve kterém to ale bude mít dnes hodně těžké. „Do konce sezony musíme v téměř každém zápase zvítězit. Dá se říci, že jsme nemuseli minulý týden proti Tottenhamu, ale vyrovnání na 3:3 z 3:1 bylo pro nás vítězstvím. Dnes ale vyhrát musíme. Jestliže chcete vyhrát nějakou trofej, musíte v této době vítězit,“ konstatoval José Mourinho, který dnes pravděpodobně bude už moci využít služeb uzdraveného Michaela Essiena. Karetní trest si odpykal Mikel a v dnešní nominaci tak rovněž nechybí.

Chelsea je sice na White Hirt Lane hostem, ale i tak je považována za mírného favorita s kursem 2.10. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.15 a na vítězství domácích vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 3.25.

Reklama