Hlavní obsah

Ottawa pokračuje v cestování

Úterý opět nabízí v NHL bohatou a různorodou skladbu zápasů. V divizních soubojích se setkají ve východní konferenci týmy Montrealu a Bostonu a v západní Columbusu a Chicaga. Minnesota se pokusí opět zdramatizovat boj o první příčku severozápadní divize výhrou nad odepsaným Phoenixem. V jediném mezikonferenčním duelu přivítá St. Louis Ottawu.

Článek

Domácí celek se vrací na vlastní led z třídílného cestování po kanadských klubech severozápadní divize. Ve všech těchto utkáních dokázalo St. Louis bodovat, protože je vždy přivedlo minimálně do prodloužení. Díky tomu se v tabulce západní konference osamostatnilo na desáté příčce. Na play off si již dávno nechalo zajít chuť, ale postupně se odlepilo z těch nejspodnějších pater. St. Louis se nadále potýká s celou řadou zranění. Např. v obraně chybí tři hráči a do hry se tak dostane z farmy povolaný Mojžíš. Mužstvo by potřebovalo výrazně zlepšit produktivitu přesilových her a naopak zavřít vrátka v oslabení.

Ottawa se vydala v neděli na čtyři zápasy mimo svůj domov. Bodovala již v osmém zápase v řadě, i když tentokrát pouze za prohru v samostatných nájezdech. Senátoři ví, že i přes tuto úspěšnou sérii se jim zřejmě nepodaří dostat do čela severovýchodní divize, ale mají stále před sebou možnost začínat v play off na vlastním ledě. Ten jim nebyl na začátku sezóny oporou, což se však po Vánocích změnilo. Trenér se snaží připravit tým ovšem především na různorodé varianty, které v play off mohou nastat. Může se tedy stát, že se dnes do branky Ottawy postaví Gerber, ačkoli Emery je z pohledu celé sezóny určitě lepší.

Bookmakeři bwin očekávají, že zvítězí více motivovaní hosté. Na domácí celek St. Louis vypsali vysoký kurs 3,5. Hostující tým má nyní náročný program, protože ho čeká pátý zápas v osmi dnech. Když se daří, únava odplouvá rychleji a na první výhru Ottawy na ledě dnešního soka přesně po osmi letech si lze vsadit v kursu 1,8.

Reklama