Hlavní obsah

Braga dnes hostí Naval

Portugalská Braga minulý týden nedokázala „nemožné“ a v Londýně s Tottenhamem ukončila své letošní putování Pohárem UEFA. Až dnes ji čeká utkání 22. kola portugalské bwin ligy, ve kterém změří síly s desátým Navalem.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Braga skončila v loňském ročníku portugalské bwin ligy na 4. příčce, čímž si zajistila účast v letošním ročníku Poháru UEFA. V něm si svěřenci trenéra Jorge Costy vedli výborně především na domácím hřišti, kde poznali něco jiného než vítězství až před 14 dny s Tottenhamem, čímž si velmi zkomplikovali cestu do čtvrtfinále. Neúčast mezi osmičkou nejlepších zpečetili ve čtvrtek, kdy na White Hirt Lane Kohoutům opět podlehli 3:2. „Jsme určitě zklamaní, ale Tottenham je mužstvo světového formátu a my jsme určitě neudělali ostudu. Odehráli jsme dva vyrovnané zápasy, v nichž jsme vstřelili 4 branky,“ konstatoval ještě v minulé sezoně aktivní hráč, bývalý reprezentant Portugalska a v současné době lodivod Bragy. Dnes čeká Costovi muže ligové utkání s Navalem. V domácí soutěži je Braga momentálně na 5. místě - na čtvrté Belenenses ztrácí 2 body. „Zápas s Navalem je pro nás důležitý, v domácím prostředí si nemůžeme dovolit klopýtat,“ dodal Costa, který je v hlavní trenérské funkci dnes přesně měsíc, když nahradil Rogeria Goncalvese.

Naval se v loňské sezoně jen tak-tak zachránil, když zvládl baráž. Letos se mu daří o dost lépe; díky kvalitní obraně, která inkasuje průměrně jednu branku na zápas, se drží na 10. příčce tabulky. Překvapivě hraje lépe venku než doma, na hřištích soupeřů vybojoval už 16 bodů, zatímco na domácím stadionu o 4 méně. O rozšíření povzbudivé bilance ze hřišť soupeřů se dnes pokusí v Braze. Zajímavostí tohoto zápasu je to, že bývalý kouč Bragy Rogerio Goncalves zamířil do tohoto mužstva právě z Navalu a to na konci minulého roku. Na lavičce Naval Maio ho nahradil Mariano Berreto - bývalý asistent v Dynamu Moskva, se upsal klubu na rok a půl.

Tento souboj má favorita v mužstvu domácích, na které si vsadíte s kursem 1.60. Na remízu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 3.55 a na vítězství hostujícího Navalu 4.85. Společnost bwin pro vás vysílá toto utkání v přímém přenosu, stačí se přihlásit a sledovat zápas v sekci live sázky.

Reklama