Hlavní obsah

Rozjetý Cleveland míří do Charlotte

Basketbalisté Clevelandu mají na svém kontě momentálně nejdelší sérii výher ze všech týmů NBA. Prodloužit ji dnes mohou na palubovce Charlotte.

Článek

Dlouhé měsíce se zdálo, že pozici Detroitu v čele Východní konference nemůže nikdo ohrozit. Obhájce titulu z Miami potopila zranění klíčových hráčů, žádný další tým si nedokázal udržet konstantní formu, a tak Pistons mířili za dalším prvenstvím po základní části. To je ale nyní v ohrožení, Cleveland totiž v březnu chytil vynikající formu a nyní útočí na vedení v konferenci. V silném Dallasu ještě nestačil na domácí, kteří vyhráli těsně 95-92, od té doby ale nepoznal nic než vítězství. První obětí Kavalírů bylo Toronto, které si odvezlo porážku 97-120. Po další výhře, tentokrát nad Houstonem, uspěli na palubovce Detroitu a Milwaukee a po návratu domů porazili Indianu a Sacramentu. Šest výher ale pro Cleveland nebyla konečná: hned další den si odvezli vítězství 118-96 z Memphisu a před třemi dny uspěli Cavaliers i nad Utahem. Hvězdou večera byl - jako obvykle - LeBron James, kterému o jedinou asistenci utekl ceněný triple-double. "Diváci dnes byli úžasní," pochválil nejlepší střelec týmu domácí publikum. "Kéž by takoví byli každý zápas. Odvedli skvělou práci," dodal James.

On a jeho spoluhráči se dnes ovšem budou muset obejít bez pomoci fanoušků. Představí se totiž v Charlotte Bobcats Arena proti domácím, kteří se pokusí uspět po dvou prohrách. Bobcats, podobně jako loni, nemohou na play off pomýšlet; s jejich bilancí 24-43 a mizernou formou by se i ve slabší Východní konferenci musel stát zázrak, aby se do vyřazovacích bojů dostali. Jejich naděje povážlivě klesly na přelomu února a března, kdy Charlotte prohrálo osm zápasů v řadě. Tým, oslabený o vynikajícího pivota Okafora a zkušeného rozehrávače Knighta ještě dokázal doma porazit nevýrazné Orlando a Sacramento, ovšem potom nestačil na Clippers, kteří zvítězili 102-93 a v posledním utkání sice dlouho vzdorovali domácímu Milwaukee, aby v závěru odpadli a prohráli 91-97.

Cleveland je dnes sice hostujícím týmem, jeho forma ho ovšem pasuje do role papírového favorita, na nějž bookmakeři vypsali kurs 1.30. Myslíte si, že se oslabené Charlotte zmátoří a ukončí vítězné tažení Kavalírů? Potom si vsaďte na domácí, kurs na ně je 3.60.

Reklama