Hlavní obsah

Pardubice zahajují opět doma

Česká extraliga ledního hokeje pokročila v play off do další fáze. Od pondělí se v ní odehrávají semifinálové zápasy. Dosud odehrané zápay potvrdily, že delší čas na odpočinek mezi dvěma sériemi nemusí být zdaleka vždy výhodou z hlediska možnosti většího odpočinku. Dnes se proti sobě postaví mužstva z Pardubic a Českých Budějovic.

Foto: ČTK/Luboš Pavlíček

Petr Sýkora z Pardubic (vpravo) a Ivo Kotaška ze Znojma ve třetím utkání čtvrtfinále play off hokejové extraligy.

Článek

Domácí hráči se vlastnímu publiku představí opět po čtyřech dnech volna a fanoušci by jistě byli rádi, kdyby zopakovali i páteční výsledek. Pardubice si čtvrtfinálovou sérii za stavu 3:0 na zápasy nečekaně zkomplikovaly, ale rozhodující sedmé utkání zvládly v pohodě, když brankář Lašák neobdržel žádnou branku. Slovenský gólman se i díky tomu vyšvihl do čela dosavadních brankářských statistik letošního play off. Trenér Pardubic tak bude řešit několik problémů pouze v útoku. Chybět by mu v něm měl Mrázek a nejistý je start Koláře. Další dva útočníci Čaloun a Blažek naopak pozdější začátek této série uvítali, uzdravili se a měli by nastoupit. Do čela střeleckých statistik play off se může posunout již dnes kanonýr základní části Petr Sýkora.

České Budějovice oplatily čtvrtfinálovému soupeři loňské semifinálové vyřazení a minimálně zopakují výsledek z předchozí sezóny, kdy se vezly na vlně euforie z návratu do extraligy. Letos již s novým velkým sponzorem v zádech i ve jméně patřily ke špičce během dlouhodobé části. Jihočeši si ve čtvrtfinále nejprve počínali podobně jako v předcházejících měsících, když doma hýřili jistotou, zatímco hra na soupeřově ledě jim dělala problémy. Posléze se však postupu dočkali právě mimo svůj led, když se jim konečně vydařily i přesilové hry, jejichž malé využití je jinak dosti trápí. České Budějovice se nacvičování nejenom této činnosti mohly věnovat celý týden. Hosté by v sestavě nově nikoho postrádat neměli.

Bookmakeři bwin však ví, že ve vzájemných zápasech mezi těmito dvěma týmy v základní části sezóny hrálo jednoznačnou roli domácí prostředí. Na výhru Pardubic i z tohoto důvodu vypsali kurs 1,85. Hosté museli čekat na další utkání delší dobu, ale v minulé sezóně dokázali i na ledě dnešního soka uspět. Na vítězství Českých Budějovic si lze vsadit v kursu 3,2.

Reklama