Hlavní obsah

Prokáže Malaga opět svou kvalitu?

Unicaja Malaga nevstoupila do letošního ročníku Euroligy dobře, ale postupem času se její výkony zvedli a momentálně vévodí jedné ze skupin Top 16. Upevnit si své postavení může dnes na palubovce mužstva, které je v tuto chvíli na posledním místě skupiny, na němž rovněž se stoprocentní jistotou i skončí - Aris Soluň.

Foto: internet

Jiří Welsch (vlevo) - basketbalista Malagy.

Článek

Mistr loňského ročníku prestižní španělské ACB ligy letos v Eurolize začíná v posledních zápasech naplňovat předpoklady. Před posledním zápasem skupinové fáze je na první příčce své skupiny G. Postupně si mužstvo s Jiřím Welschem v sestavě poradilo s Trevisem, Aris Soluní, opět Trevisem a Dynamem Moskva. Jedinou porážku zaznamenalo v Moskvě, kde místnímu Dynamu podlehlo rozdílem šesti bodů. Mužstvo táhne především trojice Jiří Welsch, Berni Rodriguez a obrovitý Daniel Santiago, kterého pod košem přehraje opravdu málokdo. Unicaja má ale i další hvězdy ve svém kádru - jména jako Cabezas nebo Jimenes jsou velmi zvučná. Dnes čeká svěřence Sergio Scarioliho utkání, ve kterém už o nic nejde, domácí Aris skončí ve skupině poslední, naopak Malaga pravděpodobně první. „Chceme zvítězit, ale samozřejmě víme, že tento zápas nemá už tak velkou váhu. Můžeme si alespoň vyzkoušet nějaké věci, které nám mohou pomoci v příštích zápasech,“ konstatoval kouč.

Mužstvo ze Soluně výkonnostně zaostává za svými řeckými rivaly Panathinaikosem a Olympiakosem. Mezi šestnáctkou nejlepších všechna svá utkání prohrálo a s letošním ročníkem Euroligy se tak v dnešním zápase rozloučí. Na druhou stranu už postup do Top 16 byl pro svěřence Andrea Mazzona úspěchem. „Víme, že už nemáme šanci na postup, ale na tom nezáleží. Chceme zvítězit a být pyšní na naše účinkování v soutěži. Předcházející zápasy jsme ztratili kvůli nezkušenosti, myslím, že dnes je naše šance udělat dobrý výsledek. Ostatně máme výbornou sezonu, jsme v tuto chvíli na 2. místě řecké ligy a probojovali jsme se do Top 16,“ řekl spokojeně trenér řeckého mužstva, který spoléhá především na své hvězdy Alexe Scalese a Jeremiaha Masseye.

I přes postavení v tabulce jsou favorizování domácí, kteří jistě do zápasu vstoupí s větší vervou. Na jejich vítězství si u bwin vsadíte s kursem 1.60. Hosté o nic prakticky nehrají, tím pádem na ně bookmakeři této společnosti vypsali kurs 2.35.

Reklama