Hlavní obsah

Atlanta chce doma znovu uspět

Sérii pěti vítězných zápasů na domácí palubovce v řadě mají na svém kontě basketbalisté Atlanty. O další výhru, která by je posunula blíže k play off, se dnes pokusí proti obhájcům titulu z Miami.

Článek

Bohužel pro diváky nenabídne dnešní duel největší hvězdy obou týmů. Kvůli zraněním totiž nenastoupí Dwyane Wade z Miami, ani domácí Joe Johnson. Střelci jejich kvalit by oběma mužstvům měli citelně chybět, Heat i Hawks se ale s jejich absencí zatím vypořádávají překvapivě dobře. Atlantu letos předcházela pověst talentovaného týmu, který potřebuje vůdce, schopného vést mladé hráče kolem sebe. Joe Johnson sice při pohledu na osobní statistiky takovou roli má, ovšem o úspěšné sezoně se v případě Hawks příliš mluvit nedá. Atlanta sice už nyní vyhrála víc zápasů, než za celý loňský ročník, ovšem s bilancí 27-41 v boji o play off zaostává. Tým z Georgie sice dokáže potrápit silné týmy, zároveň ale příliš často prohrává se soupeři, které by měl porážet. Mužstvu, které celou sezonu sužují zranění, se navíc po sérii šesti proher na začátku března zranil právě Johnson. Zdálo se, že to byl poslední hřebíček, ale co se nestalo: Atlanta během série čtyř zápasů na domácím stadionu vyhrála všechny zápas, když si poradila postupně s Washingtonem, Memphisem, Minnesotou i Philadelphií. Poté odcestovala do Bostonu, kde prohrála, stejně jako o tři dny později v Indianě. V pondělí ale potvrdila dobrou domácí formu, když především díky dobré mušce Pachulii a Childresse a vynikajícího výkonu Joshe Smithe porazila Sacramento vysoko 99-76.

Jejich dnešní souboj s Miami není jen duelem dvou týmů bez největších hvězd - je to také zápas mládí se zkušenostmi. Zatímco Atlanta buduje tým pro další sezony a dává příležitost basketbalistům novějšího data narození, Miami přicestuje s hráči, kteří už v NBA něco pamatují. Poté, co se zranil Dwyane Wade, leží větší tíha zodpovědnosti na uzdraveném pivotovi O'Nealovi, vedle nějž o play off bojuje v základní sestavě Posey, Eddie Jones, Jason Williams a Udonis Haslem. Jen posledně jmenovanému ještě nebylo třicet let, ovšem vyšší věkový průměr, zdá se, hraje spíše pro Miami. To totiž bez Wadea sice nezvládlo dva ze tří prvních zápasů, ovšem poté se nadechlo a dokázalo vyhrát v devíti utkáních za sebou. Jejich obětí se přitom stali například i hráči Detroitu a Utahu, kteří se nedají označit za slabé soupeře. Vítěznou šňůru Heat dokázali ve floridském derby přerušit až basketbalisté Orlanda, kteří v Miami vyhráli překvapivě snadno 97-83.

Dnes by Miami mělo své poslední zaváhání napravit - tedy alespoň podle bookmakerů, kteří hostující tým považují za favorita s kursem 1.45. Myslíte si, že Atlanta potěší své diváky pošesté v řadě? Potom si vsaďte na domácí, kurs na ně je 2.80.

Reklama