Hlavní obsah

Olympiakosu stačí k postupu vítězství

V Eurolize už je rozhodnuto o šesti postupujících do elitní osmičky, z níž vzejdou čtyři účastníci Final Four, které letos hostí Atény. O jednu z posledních dvou vstupenek pro tyto boje se ve skupině E poperou na dálku řecký Olympiakos s Partizanem Bělehrad. Atéňanům stačí k postupu dnes porazit poslední celek skupiny - Joventut Badalona.

Článek

Řecký vícemistr postoupil do Top 16 z 3. příčky ve skupině A, kde zvítězil v 10 zápasech a čtyřikrát odcházeli svěřenci Gershona Pinhase z palubovky jako poražení. Mezi nejlepší šestnáctkou uspěli pouze s jedním soupeřem - Partizanem Bělehrad. Ten porazili jak na vlastní palubovce, tak i v nevyzpytatelném balkánském prostředí. Dnes čeká Gershonovi muže klíčový zápas se španělským celkem Joventut Badalona, který rozhodne o dalším průběhu soutěže. Ve Španělsku předvedl Olympiakos velmi dobrý výkon v obraně, ale střelba zaostávala a nakonec prohrál o 2 body. Nejlepším střelcem svého týmu byl rozehrávač James Penn, který vévodí celkovým týmovým statistikám v počtu asistencí. „Dnešní zápas s Joventutem bude z jedné strany jednoduchý, jelikož nám stačí k postupu do Top 8 neprohrát. Na druhé straně to ale bude velmi těžký a nebezpečný zápas. Oni nemají co ztratit a chtějí se předvést v dobrém světle. Máme ale lepší tým a musíme to dokázat. Klíčem zápasu bude vyvarování se chyb,“ konstatoval kouč řeckého celku.

Mužstvo s Lubošem Bartoňem v sestavě vstoupilo do letošního ročníku Euroligy velmi dobře, ale v Top 16 se mu nedaří určitě podle představ. Až na zmíněné domácí vítězství se svým dnešním soupeřem odcházelo z palubovky jako poražený celek. Nejblíže k dalším vítězstvím měli svěřenci Aito Renesese v posledních dvou zápasech, které odehráli ve své hale. O 8 bodů nejdříve podlehli obhájci titulu CSKA Moskva a poté s o bod vyšším mankem skončil jejich zápas s Partizenem Bělehrad. „Musíme hrát co nejlépe, bez ohledu na vývoj skupiny,“ řekl Aito, kouč španělského mužstva. „Chceme opět získat ten dobrý pocit vítězství. Navíc máme ještě teoretickou šanci na postup a pokusíme se o nemožné - zvítězit o 35 bodů,“ věří stále v postup klíčový muž badalonské sestavy Rudi Fernandez. Po zranění se do sestavy Joventutu vrací český reprezentant a opora španělského celku - Luboš Bartoň.

Vyprodaná Friendship aréna jistě požene k vítězství domácí, na které si můžete u společnosti bwin vsadit s kursem 1.17. Do role jasného outsidera je pasován Joventut, na jehož vítězství dnes experti vypsali kurs 5.10. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama