Hlavní obsah

CSKA změří síly s Partizanem

Partizan Bělehrad si v Top 16 basketbalové Euroligy docela překvapivě připsal už 2 vítězství, díky nimž má stále reálnou šanci na postup. K její realizaci ale dnes potřebuje ve své Pionir Aréně porazit krále evropského klubového basketbalu - CSKA Moskva a zároveň spoléhat na to, že Olympiakos doma neporazí Joventut.

Foto: Marca.es

CSKA Moskva - vítěz Final Four v Praze.

Článek

Pro Partizan byl už postup do nejlepší šestnáctky letošního ročníku Euroligy úspěchem. Tím spíše, když si ho vybojoval velmi překvapivým vítězstvím na palubovce silného Panathinaikosu Atény. Celkově si letos v Eurolize připsali svěřenci Duška Voješoviče 8 vítězství. Šest z nich v základní skupině a mezi Top 16 obě proti Joventutu Badalona. To poslední přišlo minulý týden ve Španělsku, když utkání skončilo devítibodovým rozdílem. Střelecky se zaskvěl Uroš Tripkovič, který svými 26 body překvapivě přestřílel i lídra týmu Predraga Drobnjaka, jenž zaznamenal bodů 17. Dnes čeká Partizan určitě těžší utkání, CSKA se letos totiž honosí titulem - Obhájce trofeje. „Bez ohledu na výsledek tohoto zápasu, můžu konstatovat, že jsme dosáhli úspěchu. Svůj cíl jsme splnili a dnes můžeme hrát proti obhájci titulu s čistými hlavami. CSKA je dle mého názoru společně s Panathinaikosem největším favoritem na zisk letošího celkového vítězství,“ pravil Voješovič, kouč Partizanu.

CSKA Moskva - obrovský pojem v evropském basketbale, mužstvo plné výborných hráčů a reprezentantů. Jak je zmíněno výše, loňský vítěz Euroligy, který letos prohrál pouze jeden zápas - ve 3. kole základní skupiny nestačil ve Francii na Pau-Orthez, ale nutno podotknout, že italský trenér Moskvanů Ettore Messina neměl k dispozici zdaleka kompletní kádr. Dnes je tomu jinak a CSKA je opět připraveno zvítězit. Mezi nejlepší šestnáctou doposud neklopýtlo a tuto lichotivou bilanci bude chtít dnes určitě potvrdit. „Jsme samozřejmě už kvalifikovaní do nejlepší osmičky, ale to neznamená, že dnešní zápas nebudeme brát vážně. Každé utkání je pro nás důležité a na to dnešní by jsme se měli soustředit stejně jako na každé jiné,“ konstatoval Messina. CSKA zná už i svého soupeře pro boje o Final Four, je jím loňský finalista a tím pádem soupeř v boji o loňský titul - Maccabi Tel Aviv.

Domácí jsou samozřejmě považováni bookmakery společnosti bwin za outsidera zápasu s kursem 2.95. Do role favorita je pasováno slavné CSKA Moskva, na jehož vítězství dnes experti vypsali kurs 1.40.

Reklama