Hlavní obsah

Boston stále doufá

V NHL se dnes odehraje deset utkání. Atlanta bude v mezikonferenčním duelu hájit první příčku jihovýchodní divize proti San Jose. Calgary si potřebuje ohlídat osmou příčku v západní konferenci výhrou nad Nashvillem, který však pošilhává po Prezidentově trofeji. Do dramatického boje o postup na východě by ještě rád promluvil Boston hostící Montreal.

Článek

Domácí celek však již při ztrátě sedmi bodů nemá velkou naději. Boston posiluje snad jen vědomí, že mu zbývá odehrát více zápasů než většině jeho soupeřů. Soků je však příliš mnoho a volných míst málo. Poslední dvě utkání se mu navíc vůbec nevydařila. Medvědi na kluzištích přímých konkurentů v boji o postup nevstřelili za stodvacet minut ani jedinou branku. Na vině jsou kromě jiných věcí bezpochyby i absence v útoku. Bostonu v něm chybí nejlepší střelec Murray a dále Axelsson. Obrana dirigovaná z branky obvykle Thomasem se ukazuje v dobrém světle pouze občas.

Montreal začal v březnu velmi špatně, ale od konce první dekády se vše v lepší obrací. Určitě by byl spokojenější, kdyby mohl chytat dlouhodobě chybějící Huet, ale v brankáři Halákovi objevil schopného zástupce pro případ, že by se Aebischerovi nedařilo. Slovenský brankář se v úterý v náročném utkání dokonce dočkal po měsíčním pobytu mezi nejlepšími první vychytané nuly. Montreal se však opět dostává do problémů, pokud jde o využívání přesilových her. V útoku přitom chybí pouze málo využívaný Perežogin. Trenér také opět nedává prostor Samsonovovi, který dosahoval nejlepších výsledků právě v dresu dnešního soupeře.

Bookmakeři bwin očekávají, že domácí oplatí soupeři těsnou úterní prohru. Na výhru Bostonu vypsali kurs 2,1. Hosté sice získali stejný počet bodů jako celek, který se nyní nachází na klíčové osmé příčce, ale mají odehráno více zápasů a tudíž body potřebují. Na vítězství Montrealu si lze vsadit v kursu 2,75.

Reklama