Hlavní obsah

Ferrer si chce s Monacem vylepšit bilanci

Před necelým týdnem skončil turnaj série Masters v Indiana Wells a v tuto chvíli je už v plném proudu další stejně prestižní podnik. Pod názvem Sony Ericsson Open se hraje v Miami. Nasazený David Ferrer změří ve 2. kole síly s nevyzpytatelným Argentincem Juanem Monaco, se kterým má prozatím nelichotivou bilanci 0:2.

Foto: tennisserver.com

Španělský tenista David Ferrer.

Článek

Momentálně 14. muž žebříčku ATP nevstoupil do letošního ročníku vůbec špatně. Na prvním grandslamu sezony - Australian Open - si poradil s Plessem, T. Johanssonem a ve velké bitvě i Čechem Radkem Štěpánkem. Ztroskotal až ve 4. kole na v dobré formě hrajícím Američanovi Fishovi. V letošním roce si ale už připsal i jedno turnajové vítězství - v Aucklandu, což byl vůbec první podnik, na kterém letos startoval. Ve finále zdolal svého krajana Robreda hladce ve dvou setech. Druhý nejlepší výsledek zaznamenal minulý týden na Pacific Life Open, kde vypadl ve čtvrtfinále s pozdějším poraženým finalistou Novakem Djokovičem. Celkově má letos bilanci 15 vítězství a 6 porážek.

Soupeřem Španěla dnes bude rodák z Buenos Aires - Juan Monaco. Ten je momentálně v žebříčku ATP o 40 pozic níže než Ferrer. Ale i on si už letos připsal jeden turnajový triumf - vyhrál na mítinku, který pořádalo jeho rodné město; ve finále přehrál s velkým přehledem specializovaného italského antukáře Di Maura. Na turnaji v Aucklandu, kde jak už je zmíněno výše zvítězil Ferrer, skončil Monaco ve čtvrtfinále, stejně jako v Costa Do Sauipe. Na právě probíhajícím turnaji v Miami absolvoval narozdíl od svého aktuálního soupeře 1. kolo, ve kterém si poradil s Nizozemcem Haasem dvakrát 6:4. Celkovou letošní bilanci nemá Argentinec tak dobrou jako Španěl - 9 vítězství a 5 proher.

I když Ferrer má s Monacem zápornou bilanci, tak je dnes pasován do role jasného favorita s kursem 1.24. Jste-li názoru, že Argentinec potvrdí to, že zná na Španěla recept, pak je kurs 3.27 nabízen právě pro vás.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články