Hlavní obsah

Sparta se dostala do výhody

Česká extraliga ledního hokeje má za sebou v obou semifinálových sériích po dvou zápasech a nyní se stěhuje tedy do měst klubů, které měly v tabulce po základní části horší postavení. V minulých dvou dnech si východočeský celek zajistil pro cestování klid. Liberec naopak míří do hlavního města republiky za rovnovážného stavu.

Článek

Sparta Praha se dostala do semifinále ze všech týmů nejrychleji, když při cestě do něj klopýtla pouze jedenkrát. Druhý dlouhý odpočinek v krátkém čase jí však příliš neprospěl a v pondělí na svého soupeře naprosto nestačila. Druhý zápas na severu se hostům vydařil mnohem lépe. Sparta se dostala v polovině zápasu do vedení a dokázala v přesilovce v závěrečné třetině odpovědět i na vyrovnávácí gól soupeře. Podpořil ji kvalitní výkon brankáře Duby a splnila tedy svůj úkol, nevracet se do Prahy za nepříznivého stavu. Sparta od začátku play off v minulé sezóně prokazuje doma velkou sílu, kterou hodlá nyní uplatnit. Pomoci by jí měl i návrat útočníka Kratěny.

Liberec čekal na první čtvrtfinálové utkání ještě déle než jeho semifinálový soupeř a se sokem, který byl rozehraný z předkola play off, měl hodně práce. Především na vlastním ledě diváky velmi napínal, když první tři zápasy před jejich zraky přivedl k prodloužení. K němu se schylovalo i minulý týden v rozhodujícím sedmém zápase série, ale přestřelka ve třetí třetině dopadla pro Liberec dobře. Bílí tygři tudíž vstoupili v pondělí do semifinále povzbuzeni a s vědomím, že nedopadnou jako vloni. Trestali většinu chyb soupeře, který se vzchopil až druhý den. Liberec objevil pro tuto sérii nového kanonýra v Pabiškovi. Problémy naopak bude mít se složením obrany, kde by mohli být mimo až tři hráči.

Bookmakeři bwin předpokládají, že výtečné výsledky domácího týmu v play off na vlastním ledě budou pokračovat. Na úspěch Sparty dnes vypsali kurs 1,85. Hostující celek v základní části nejprve dlouho ve venkovních zápasech tápal, ale posléze se i v nich zlepšil a právě díky tomu skončil po dvaapadesáti kolech na prvním místě tabulky. Dnes si lze vsadit na Liberec v kursu 3,3.

Reklama