Hlavní obsah

Rozjetí Clippers přivítají Washington

Zřejmě nejlepší výkon v letošní sezoně předvedli včera basketbalisté Los Angeles Clippers. Hráči trenéra Dunleavyho rozdrtili Utah 104-72 a dnes se před svými diváky chytají porazit Washington.

Článek

Fanoušci Clippers mají v posledních dnech konečně zase důvod ke spokojenosti. Jejich oblíbený tým do sezony vstoupil v listopadu podle očekávání dobře a na vynikající loňský rok navázal pěti výhrami v prvních šesti zápasech. Od té doby ale nedokázal udržet stabilní formu, zvlášť na hřištích soupeřů, a tak začal ztrácet na osmičku, která v Západní konferenci postoupí do play off. Svou vinu na tom nesou zranění některých hráčů. V poslední době Clippers trápí především post středního rozehrávače; pro mladého Shauna Livingstona letošní sezona skončila a permanentně zraněný veterán Sam Cassell víc času stráví na lavičce, než na hřišti. Tým z Los Angeles ale dokazuje, že i bez nich umí vyhrávat. Clippers absolvovali minulý týden náročný trip po palubovkách soupeřů, který pro ně nedopadl vůbec špatně: po očekávaných prohrách v San Antoniu a Houstonu vyhráli nad Charlotte, o dva dny později sice znovu prohráli, tentokrát v New Jersey, ale svou pouť zakončili vítězstvími nad Chicagem a Milwaukee. Znovu se tak dostali do elitní osmičky, kterou už nehodlají opustit. Přesvědčit se o tom mohl včera Utah. Clippers jeden z nejlepších týmů Západu skvěle ubránili, v útoku absenci Livingstonea a Cassella nahradili vynikajícím týmovým výkonem, když 32 ze 39 košů z pole bylo s asistencí, lepší byli i v doskakování míčů, které zároveň méně ztráceli. "Hodně si teď věříme. Utah je jeden z elitních týmů, a proto je to vítězství tak důležité," řekl po utkání spokojený Elton Brand.

Malý důvod ke spokojenosti mají po včerejšku hráči Washingtonu. Lídr Jihovýchodní divize totiž včera nestačil na Golden State a jen díky tomu, že prohrálo i Miami, nepřišel o své vedení. Washington tak znovu potvrdil, že zatímco doma dokáže porážet i velmi silné protivníky, na hřištích soupeřů se mu nedaří. Za poslední měsíc zaznamenali hráči trenéra Eddieho Jordana jen dvě výhry venku: utrápenou Indianu porazili minulý týden 112-96 a před třemi dny si ze Seattlu odvezli těsnou výhru 108-106. Ostatní zápasy Wizards ale prohráli - na konci února prohráli v Chicagu, Minnesotě i New Jersey, Atlanta i bez Joe Johnsona porazila Washington 100-97, Miami v důležitém utkání zvítězilo 106-104, Portland vyhrál v úterý 100-98 a ve včerejší přestřelce v Oaklandu byli lepším týmem Bojovníci z Golden State, kteří zvítězili 135-128. "Rozhodli ve třetí čtvrtině," řekl po utkání nejlepší střelec Washingtonu Gilbert Arenas. "Dokázali nám brát míč, stříleli z dobrých pozic a Baron Davis se dokázal dostat pod koš a snadno skórovat," složil rozehrávač poklonu svému protějšku.

Dnes Arenas nebude mít na rozehrávce tak silného soupeře, jako včera. Rozhodne ale výhoda Washingtonu na tomto postu o vítězství hostů? Podle bookmakerů spíše ne, proto vypsali jako favorita domácí tým, na který si můžete vsadit s kursem 1.55. Myslíte si, že Washington proti rozjetému soupeři zabojuje a zvítězí? Potom si vsaďte na něj, kurs je 2.50.

Reklama