Hlavní obsah

Zápas roku je tady!

Dnes odstartují jarní souboje kvalifikace o EURO 2008, které se odehraje v Rakousku a Švýcarsku. Dlouho dopředu vyprodaná Toyota Aréna uvidí velmi pikantní souboj - česká reprezentace přivítá 3. tým loňského světového šampionátu - Německo.

Článek

Naše reprezentace rozjela kvalifikace úspěšně, když uspěla šťastně s Walesem, na horké půdě Slovenska, bez problémů si poradila se San Marinem a odvezla si bod i z Irska. V dnešním prvním jarním utkání změří mužstvo Karla Brücknera síly s nejtěžším soupeřem skupiny D. Do prestižního zápasu má český lodivod k dispozici až na dlouhodobě zraněného Šmicera kompletní kádr. Kouč ale stále tají základní jedenáctku, kterou vyšle na Letné do boje. "Pochopitelně, že si to necháme pro sebe tak dlouho, jak jen je to možné,“ řekl směrem k novinářům Brückner. "Nebude to pro mě něco mimořádného jen proto, že jsem hrál dlouho bundesligu za Dortmund, ale velký zápas to samozřejmě bude, takhle to vnímáme všichni,“ řekl k zápasu kapitán české reprezentace Tomáš Rosický. "Soustředíme se na náš herní styl. A pochopitelně, že jestli už Němce hodláme něčím překvapit, tak to rozhodně ventilovat nebudeme," neřekl nic konkrétního k novinkám v taktice trenér.

Němci vstoupili do kvalifikace o mistrovství Evropy v roce 2008 úspěšně. Nejdříve porazili na domácím hřišti Irsko, následně si zastříleli v San Marinu, kde zvítězili 13:0 a poslední tříbodový zisk si připsali na Slovensku. V listopadu ale nečekaně ztratili body na Kypru, kde pouze remizovali. Dnes čeká svěřence Joachima Löwa určitě ještě těžší zápas než na jihu Evropy. "Utkání se věnuje velká pozornost a je to určitě souboj nejlepších týmů této skupiny. Ale určitě budeme hrát na vítězství. Vždy chceme vyhrát a uvidíme po utkání, jestli budeme s případnou remízou spokojení," neskrývá své ambice kapitán Němců Michael Ballack, který komentoval i absenci svého spoluhráče z reprezentace Miroslava Kloseho: "Je to pro nás důležitý hráč a určitě bychom měli s ním v sestavě větší šanci na úspěch.“ "Určitě se bude hrát před vyprodaným hledištěm a proti nejtěžšímu soupeři ve skupině," shodl se s Ballackem kouč Löw, který dnes kromě Kloseho nemůže počítat ani se současným nejlepším bundesligy Mario Gomezem.

V úvodu týdne byly kursy na všechny příležitosti hodně vyrovnané, ale postupem času začali bookmakeři věřit o něco více Čechům, na jejichž vítězství si u společnosti bwin momentálně vsadíte s kursem 2.45. Věříte, že hráči Německa uhrají v Toyota Aréně alespoň remízu? Potom si vsaďte na jejich neprohru - kurs je 1.44. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do 20:45 a potom začněte sázet live.

Reklama