Hlavní obsah

Viktorka si dnes může pojistit první místo

Dnes brzy dopoledne, jak je na Žižkově zvykem, přivítá lídr tabulky druhé ligy Viktoria Žižkov sedmý Hradec Králové. Viktoria může po pátečním vítězství HFK Olomouc nad druhou Jihlavou 2:1 poodskočit již na pětibodový rozdíl. Hradec Králové se pohybuje v klidném středu tabulky, avšak třinácté Vítkovice na něj ztrácejí pouhé dva body.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Brankář Viktorie Žižkov Peter Bartalský

Článek

Viktoria Žižkov ve svém prvním jarním vystoupení uhrála doma pouze remízu 1:1 s Opavou, když z penalty srovnal Petr Švancara. Do druhého zápasu Žižkov vstoupil poměrně dobře, avšak ve druhém poločase polevil a domácí Čáslav se dostala do několika šancí.Štěstěna se ale naklonila na stranu Viktorky a v 90.minutě rozhodla o vítězství svým druhým gólem zimní posila Petr Švancara. Není pochyb o tom, že se tento hráč opět objeví v základní sestavě. V útoku ho pravděpodobně bude doplňovat Lubomír Blaha. Viktria Žižkov disponuje velmi zkušeným kádrem a v základu by tak neměli chybět obránce Branislav Labant či záložník Luděk Ztracený. Páteční porážka Jihlavy, vítězství v minulém utkání a výhoda domácího - to jsou faktory, které hrají do karet Viktorii Žižkov.

Hradečtí Votroci se představili poprvé na jaře na hřišti ambiciózního Sokolova. Po většinu času ne moc aktivní Hradec 61.minutě srovnal na 1:1.V 90.minutě navíc spálil obrovskou šanci hradecký Pilař. V 17. kole Hradec doma porazil 2:1 Ústí nad Labem, když rozhodl již v úvodu utkání, kdy po 19 minutách vedl o dva góly. Královehradečtí fotbalisté, nabuzeni výhrou v minulém kole, budou chtít odčinit smolnou porážku z posledního vzájemného střetnutí. Kouč hostí Luděk Klusáček nebude moci počítat s útočníkem Josefem Semerákem, který má natržený sval. V útoku by se pravděpodobně měla představit dvojice Pavel Dvořák a Paul Munster, která hrála v posledním utkání.

Na výhru domácích byl u bwin vypsán kurz 1.55, na remízu kurz 3.40 a kdo věří dobře naladěným Votrokům může vsadit na zajímavý kurz 5.25.

Reklama