Hlavní obsah

Calgary ještě musí bojovat

Konec základní části NHL se blíží. V pěti zápasech dnes znovu půjde většinou o důležité body. Program započne derby v New Yorku mezi Rangers a Islanders, v němž jde oběma týmům o postup do play off. Vancouver se bude snažit vrátit zpět do čela severozápadní divize výhrou nad Coloradem. Calgary si bude hlídat postupovou osmou příčku v Chicagu.

Článek

Domácí celek se propadá na dno západní konference, když nedokáže porážet ani kluby, které jsou v tabulce kolem něj. Chicago takto naposledy nezvládlo před svými fanoušky páteční zápas. Na výhru potřebuje vstřelit obvykle nejméně tři branky, ale ve většině zápasů po uzávěrce přestupů dokáže dát sotva jednu či dvě. Chicagu již nepomáhá ani kouzlo útočníka Havláta, který se naposledy trefil přesně před měsícem. Nadále ovšem zústává jediným střelcem týmu s více než dvaceti brankami, ačkoli odehrál o mnoho zápasů méně než jeho někteří spoluhráči. Dnes je v útoku Chicaga nejasný start Bondry a Hamiltona. Další tři hráči jsou mimo hru již delší dobu. Chabibulin zachytal v pátel lépe než Lalime ve středu. Jejich spoluhráči potřebují podstatně zlepšit především hru v oslabení.

Calgary od začátku sezóny podstatně lépe na vlastním ledě. Většinu utkání do konce základní části však odehraje mimo svoji halu a klíčová část sezóny v tomto směru pro klub začíná právě nyní. Calgary se vydává ven posilněno dvěma těsnými domácími výhrami nad týmy, které bojují o čelo západní konference a potažmo celé ligy. Pomohly mu k tomu využité přesilovky a opět pevná obrana dirigovaná brankářem Kiprusoffem. Tu by dnes již mohl možná zase vyztužit i Zjuzin. Nejasný je start útočníka Mosse. Delší dobu již nejsou schopni za Calgary nastupovat obránce Regehr a útočník McCarty. Klub dělí od propasti nepostupu do play off v tabulce osm zápasů před koncem základní části pět bodů.

Bookmakeři bwin očekávají, že dnes se tento náskok pokusí minimálně udržet tím, že se jim podaří venku vyhrát. Na výhru domácího Chicaga vypsali kurs 3,5. Hosté v minulých třech sezónách skutečně dokázalí na ledě dnešního soka vždy alespoň jednou zvítězit a povzbuzení na začátek náročného cestování by se jim velmi hodilo. Dnes si lze na úspěch Calgary vsadit v kursu 1,8.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články