Hlavní obsah

V Miami prozatím suverénní Mathieu vyzve Gonzalese

Ve 3. kole turnaje Masters v Miami změří síly hráči z odlišných kontinentů. Jihoameričan Fernando Gonzalez bude obhajovat roli favoritu proti Francouzovi Paulu-Henrimu Mathiemu. Oba hráči prozatím neztratili na Sony Ericsson Open ani set.

Článek

Gonzalez měl už loni výbornou formu, což potvrzuje i letos - momentálně je pátým hráčem světa. Největším letošním úspěchem Chilana byla jednoznačně účast ve finále Australian Open, ve kterém podlehl ve třech setech Federerovi. Od té doby startoval pouze na třech turnajích včetně toho probíhajícího. Ve 3. kole minulý týden skončil na Pacific Open v Indiana Wells; nad jeho síly byl Němec Tommy Haas. V Miami startuje jako 5. nasazený, tím pádem mohl v prvním kole odpočívat a turnaj odstartoval až v tom dalším proti Thomasi Johanssonovi, kterého porazil hladce ve dvou setech. Celkově má Chilan letos bilanci 11 vítězství 4 porážek.

Rozhodně horší bilanci má letos Francouz Paul-Henri Mathieu, který odehrál na okruhu ATP 11 utkání, z nichž šestkrát vyšel vítězně. Celkově je v tuto chvíli na 61. příčce žebříčku. Svěřenec kouče Thierry Championa letos nezaznamenal výrazné úspěchy; nejvíce se mu dařilo na turnaji v Sydney, kde skončil na raketě svého krajana Gasqueta. Do turnaje v Miami ale vstoupil ve velkém stylu - s přehledem po setech dvakrát 6:1 vyřadil Vliegena a v dalším kole uštědřil kanára Melzerovi. Dnes ho čeká určitě ještě o třídu lepší soupeř, kterým Gonzalez rozhodně je, ale Mathieu při své momentální formě nebude určitě bez šance.

Vzájemné zápasy těchto hráčů hovoří pro Gonzaleze v poměru 2:1. Jestli věříte, že Chilan statistiku potvrdí, tak si na něj vsaďte s kursem 1.45 u společnosti bwin. Acasuso je považován za outsidera zápasu, ale to nic neznamená. Kurs na jeho vítězství je nastaven na hodnotu 2.70.

Reklama