Hlavní obsah

Štěpánek chce Gaudiovi vrátit 3 roky starou porážku

Český tenista Tomáš Berdych si včera zajistil na turnaji v Miami postup do 3. kola. O stejný krok se dnes večer pokusí i Radek Štěpánek, kterému stačí k tomuto cíli porazit Argentince Gastona Gaudia.

Foto: REUTERS/Kevin Lamarque

Radek Štěpánek a Martina Hingisová se baví při odpočinkové hře fotbalu.

Článek

S ním ale Štěpánek nemá pozitivní bilanci; oba hráči své síly ve vzájemném souboji změřili jednou - v roce 2004 se v Aucklandu na tvrdém povrchu radoval z vítězství Gaudio. Od tohoto zápasu ale už utekly 3 roky a Štěpánek dnes do zápasu nevstoupí rozhodně jako outsider. Na Sony Ericsson Open startuje jako 24. nasazený, díky čemuž neabsolvoval 1. kolo a souboj s Gaudiem bude jeho prvním letošním vystoupením na dvorcích v Miami. Loňská sezona zastihla českého zástupce na okruhu ATP v dobré formě, ale letos se prozatím nemůže chytit. Bilance 4-5 není pro Štěpánka vůbec pozitivní. Turnajové úspěchy v roce 2007 zaznamenal prozatím pouze ve čtyřhře - finále v Dubai a Adelaide.

Gaudio je v tuto chvíli o 20 příček v žebříčku ATP níže než Štěpánek - 44. místo. Z 9 zápasů letos vyhrál pouze 3. Jedno z těchto vítězství zaznamenal v prvním kole na právě probíhajícím turnaji proti Španělovi Hidalgovi, se kterým svedl zajímavou třísetovou bitvu a vrátil mu měsíc starou porážku dvakrát 1:6 z podniku Copa Telmex. Svěřenec Franco Davina jinak letos končil na turnajích až na ten v Acapulcu hned v 1. kole. Na Australian Open ho v úvodním zápase vyřadil Muller, na dalším prestižním podniku - Pacific Open - nestartoval.

Myslíte si, že Štěpánek potvrdí roli favorita a pro Gaudia bude tím pádem tento zápas posledním letošním na dvorcích v Miami? Potom si na Čecha vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.29. Jste-li názoru, že Argentinec ještě nejméně jedno další utkání na Sony Ericsson Open odehraje, využijte kursu 2.97 na jeho vítězství.

Reklama