Hlavní obsah

Berdych má Chelovi co vracet

Sony Ericsoon Open v Miami dnes nabídne několik zajímavých duelů osmifinále. V něm se představí 2 čeští zástupci - Tomáš Berdych i Radek Štěpánek, kteří jsou na stejné straně pavouka, ale případný vzájemný duel by svedli až v semifinále. Tato vidina je ale ještě hodně daleko, prvně jmenovaný se nejdřív musí vypořádat s nevyzpytatelným Chelou.

Článek

Patnáctý hráč žebříčku ATP a turnajová čtrnáctka na podniku v Miami - Tomáš Berdych - měl v 1. kole díky svému postavení volno. V tom druhém mu los přisoudil Arnauda Clementa, který v poslední době hrával ve velmi dobré formě, ale Berdych potvrdil své kvality a Francouze porazil hladce po setech 6:4 6:1. Letos se ale českému reprezentantovi nedaří zrovna podle představ, z toho plynul propad v žebříčku o 5 pozic - na konci loňské sezony byl Berdych na 10. místě. Jeho letošní bilance 7 výher a 6 porážek není pro hráče takových kvalit zrovna lichotivá. Z toho plyne jediný turnajový úspěch, kterým byla čtvrtfinálová účast v Sydney. O nápravu se určitě svěřenec Jaroslava Navrátila pokusí na aktuálním turnaji v Miami.

Jeho soupeřem pro 3. kolo je 27letý Juan Ignacio Chela, rodák z Buenos Aires. Ten oproti Berdychovi letos stoupá žebříčkem výše a určitě se co nejdříve bude chtít přiblížit svému nejlepšímu umístění v kariéře - 15. nejlepším hráčem na světě byl Chela v srpnu roku 2004. Momentálně je na tom o 10. příček hůře, když letošní sezonu odstartoval z 33. místa. Tento vzestup si zajistil už 17 vítězstvími v 22 zápasech. Triumfoval na turnaji v Acapulcu, semifinále si zahrál v Costa Do Sauipe. Mezi nejlepší osmičkou byl v Aucklandu, Buenos Aires a minulý týden na turnaji ATP Masters Series v Indian Wells.

Oba hráči se střetli ve vzájemném souboji prozatím jednou - v roce 2003 vyřadil Chela mladičkého Berdycha ve 3. kole na US Open. Myslíte si, že český hráč dnes Chelovi vrátí tuto porážku a potvrdí své postavení v žebříčku ATP? Jestliže ano, tak si vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.58. Jste-li opačného názoru, tím pádem věříte momentální formě a zkušenostem Argentince, využijte kursu 2.09.

Reklama