Hlavní obsah

Šafářová změří síly s vítězkou Australian Open

Eurotip.cz

Po druhé v roce 2007 změří síly česká reprezentantka Lucie Šafářová a vítězka prvního letošního grandslamu v Austrálii - Serena Williamsová. Tentokrát se tyto hráčky utkají v Miami o poslední volnou vstupenku pro osmifinále, ve kterém vítězka bude čelit Rusce Šarapové.

Článek

Dvacetiletá česká hráčka je díky výborným výsledkům v letošní sezoně už na 26. příčce žebříčku WTA. 177 cm vysoká Šafářová porazila letos už čtyřikrát hráčku z první desítky. Na Australian Open skončila až ve čtvrtfinále s krajankou Vaidišovou, když do něj postoupila přes hráčku té nejvyšší třídy - Amélii Mauresmovou. Výborně si vedla i na dalším podniku; v Sydney skončila své putování turnajem až ve finále, kde nestačila na Rusku Petrovou, před tím ale uspěla s Vaidišovou, Kuzněcovou a Heninovou. Minulý týden se ji už nevedlo tak dobře na Pacific Open v Indiana Wells, kde ztroskotala ve 2. kole na v současné době skvělé Izraelce Peerové. Na dvorcích v Miami startuje jako 23. nasazená, čímž si zajistila v 1. kole volno. V tom druhém uštědřila kanára Francouzce Loitové a hladce po dvou setech postoupila do 3. kola.

V tom změří síly stejně jako v lednu v Hobartu ze Serenou Williemsovou, se kterou Češka prohrála po vyrovnané bitvě v tiebreaku 3. setu. Američanka startuje v letošním roce teprve na 3. turnaji. V Hobartu skončila sice už ve 3. kole na raketě Bammerové, ale na následném grandslamu u protinožců v Austrálii si jistě spravila chuť. Turnajem prošla jako nůž máslem, ve finále uštědřila výprask 6:1 6:2 favoritce Šarapové a překvapivě se mohla radovat z titulu. Právě na Šarapovou narazí v tuto chvíli 18. hráčka světa v případě dnešního vítězství se Šafářovou. „Maria je velmi silová hráčka a nemyslím si, že mě může něčím překvapit. Jsem připravená,“ řekla Williemsová, která si od Australian Open dopřávala odpočinku. V Miami už jeden zápas sehrála - dvakrát 6:3 hrála s Rodionovou.

Favoritkou zápasu je podle expertů bwin americká hráčka, pro kterou hovoří všechny statistiky. Jestliže věříte, že to dnes potvrdí a zítra vyzve opět Marii Šarapovou, tak si vsaďte s kursem 1.24. Lucie Šafářová podává letos velmi dobré výkony a dnes není rozhodně bez šance. U bwin si na Češku vsadíte s kursem 3.14.

Reklama