Hlavní obsah

Poradí si Mathieu po Gonzalesovi i s Murrayem?

Dva Evropané změří síly v osmifinále turnaje Masters v Miami. Brit Andy Murray bude obhajovat roli favorita proti Francouzi Mathiemu, se kterým se ve své kariéře na okruhu ATP ještě nepotkal. Ani jeden z hráčů prozatím neztratil na Sony Ericsson Open ani set.

Foto: reprofoto

Tenis

Článek

Stále 19letý Murray už v letošní sezoně dokázal svůj mimořádný talent, když dokázal zvítězit na prestižním turnaji v San Jose a zahrál si finále v Dauhá. Jako jeden z mála navíc dokázal porazit „neporazitelného“ Rogera Federera. Loňskou sezonu zakončil na 17. příčce žebříčku ATP, ale díky výbornému úvodu letošního roku je v tuto chvíli už dvanáctým nejlepším hráčem světa. Stejně jako loni, i letos triumfoval v San Jose, když si ve finále poradil s Chorvatem Karlovičem. Na Australian Open skončil ve 4. kole po pětisetové bitvě na raketě Rafaela Nadala. Vedlo se mu i na dalších turnajích, na kterých vždy končil až ve druhé půlce týdne, díky čemuž si v tomto roce připsal už 21 vítězství. Své kvality v tuto chvíli prokazuje i na Sony Ericsson Open. Zde vyprovodil z kurtu ve dvou setech jak Goldsteina, tak i ve 3. kole Kendricka, který startoval na turnaji jako šťastný poražený z kvalifikace. „Kvalitně jsem servíroval, mám z utkání dobrý pocit,“ zhodnotil Skot svůj poslední zápas. „Má-li Mathieu svůj den, tak je schopný porazit kohokoliv na světě, ale myslím si, že je pro mě přijatelnějším soupeřem než Gonzales,“ komentoval Murray překvapivé vítězství Francouze nad Chilanem.

Paul-Henri Mathieu má letos rozhodně horší bilanci než Murray; na okruhu ATP odehrál 14 utkání, z nichž devětkrát vyšel vítězně. Celkově je v tuto chvíli na 61. příčce žebříčku. Svěřenec kouče Thierry Championa letos nezaznamenal výrazné úspěchy, nejvíce se mu dařilo na turnaji v Sydney, kde skončil na raketě svého krajana Gasqueta. Do turnaje v Miami ale vstoupil ve velkém stylu - s přehledem po setech 6:1 6:1 vyřadil Vliegena, v dalším kole uštědřil kanára Melzerovi a předevčírem k překvapení všech tenisových nadšenců porazil ve dvou setech i silného Chilana Gonzalese.

Diváci v Miami se mohou těšit na opravdu zajímavé utkání, oba hráči si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že postoupit může jenom jeden z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je jasným favoritem mladík Murray s kursem 1.21, kurs na Francouze má hodnotu 3.50.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články