Hlavní obsah

Potvrdí Jakubčovice své postavení v tabulce?

Druhá nejvyšší česká fotbalová soutěž má dnes na programu dvě dohrávky 18. kola. Už v pátek měly Jakubčovice na domácím hřišti ve Fulneku přivítat olomouckou rezervu, kvůli nezpůsobilému terénu se ale duel odehraje až dnes.

Foto: ČTK/Vladislav Galgonek

Hráči Sigmy Olomouc (v modrém) v zápase s Bohemians.

Článek

Nováček druhé ligy z Jakubčovic vstoupil do letošního ročníku jako uragán a překvapivě dlouho se držel v čele tabulky. Na konci podzimu přišel ale výkonnostní útlum a do třetího jarního kola tak tým vstupuje z páté příčky. V zimní přestávce se udála u tohoto celku změna na trenérském postu; novou akvizicí se stal známý Günter Bittengel, který na podzim působil ve vrcholném fotbale jako delegát. Pod jeho vedením zahájily Jakubčovice druhou poloviny ročníku vítězstvím nad Blšany, kde 40letý Bittengel zakončil svou hráčskou kariéru a později si odbyl premiéru na lavičce jako trenér. Minulý týden se ale jeho svěřencům rozhodně nevedlo podle představ, když v derby podlehli Opavě 0:3. Dnes se utkají s rezervou Olomouce, se kterou na podzim na Andrově stadionu remizovali 0:0.

Olomoucká juniorka vstupuje do dnešního zápasu ze 14. příčky tabulky. Většinu bodů letos získala na domácím stadionu, což není u tzv. „béček“ žádné překvapení. Především doma totiž nastupují posílená o hráče „A“ týmů a na jejich výsledcích je to poté znát. Juniorka Olomouce to potvrdila i v minulém kole; připsala si tři body doma se Sokolovem, když byla i díky reprezentační přestávce značně posílena hráči z prvoligového mužstva. „Lepší byl první poločas. V tomto složení jsme hráli poprvé a ve druhém poločase jsme už hráli na doraz,“ řekl trenér Chromý, jehož tým ve druhé polovině především bránil jednobrankový náskok. „Jsme spokojeni se třemi body. V naší situaci jsme si nemohli dovolit nebodovat,“ dodal kouč, který nyní bude moci do sestavy opět zařadit několik hráčů z „A“ týmu.

Dnešní souboj má podle bookmakerů favorita v domácím mužstvu, na které experti bwin vypsali kurs 1.65. Myslíte si, že olomoucká rezerva dnes potvrdí minulý dobrý výsledek a s pomocí prvoligových hráčů uhraje ve Fulneku bod? Jestliže ano, pak je kurs 3.45 na remízu nabízen právě pro vás. A vidíte-li šance Olomouce ještě optimističtěji, pak využijte sázky na vítězství hostů s kursem 4.35.

Reklama