Hlavní obsah

Repríza finále Australian Open

Mladší ze sester Williamsových Serena zvítězila před dvěma měsíci na prvním grandslamu sezony, když ve finále porazila Rusku Marii Šarapovou. Po náročném turnaji si Američanka dopřávala odpočinku a na další podnik dorazila až nyní do Miami. Ve 4. kole se zde její cesta opět zkříží s cestou mladé Rusky.

Foto: ČTK/AP

Americká tenistka Serena Williamsová - vítězka letošního Australian Open.

Článek

Serena startuje letos teprve na třetím turnaji. Na začátku roku v Hobartu skončila sice už ve 3. kole na raketě Bammerové, ale na následném grandslamu v Austrálii si už spravila chuť. Turnajem prošla jako nůž máslem a ve finále si nevídaně hladce poradila s favoritkou Marií Šarapovou, které uštědřila výprask 6:1 6:2. V tuto chvíli osmnáctá hráčka světa startuje v Miami jako 13. nasazená, díky čemuž nemusela absolvovat 1. kolo. V tom druhém hrála dvakrát 6:3 s Rodionovou. Set neztratila ani včera s Češkou Lucií Šafářovou, a dnes se tak může poměřit opět s rodačkou ze Sibiře. „Maria je velmi silová hráčka a nemyslím si, že mě může něčím překvapit. Jsem připravená,“ řekla Williemsová už před zápasem se Šafářovou.

Maria Šarapová oslaví v dubnu teprve 20. narozeniny. Za poslední 4 roky postoupila žebříčkem WTA o dvě stovky příček výše, světovou jedničkou se poprvé stala po triumfu ve Wimbledonu v roce 2005. Na vedoucí pozici byla od té doby hned několikrát, naposledy minulý týden, ale po neúspěchu na turnaji v Indiana Wells ji přeskočila Belgičanka Heninová. Na tento neúspěch chce ale hráčka žijící na Floridě co nejrychleji zapomenout, což v Miami jasně dokazuje. Po prvním volném kole si v tom druhém poradila ve dvou setech s Chanovou a předevčírem vyřadila starší ze sester Williamsových - Venus - po setech 2:6 6:2 7:5. „Jestliže chci triumfovat v turnaji, pak musím zvítězit v zápasech se silnými hráčkami. Chci se dostat opět na nejvyšší příčku žebříčku,“ konstatovala sebevědomě Ruska.

Myslíte si, že dnes Serena potvrdí své dva měsíce staré vítězství a pomstí svoji sestru Venus? Pak využijte sázku na Američanku, kterou bookmakeři společnosti bwin favorizují s kursem 1.60. Maria Šarapová letos patří opět ke špičce ženského tenisu a dnes není rozhodně bez šance. Pokud jí věříte, u bwin si na ni můžete vsadit s kursem 2.05.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články