Hlavní obsah

Itálie proti Skotsku bere jen vítězství

Eurotip.cz

Národní mužstvo Itálie se rozhodně nenachází v nejlepším rozpoložení. Tým je pod velkým tlakem a jestliže dnes neporazí Skotsko, může mít velké problémy s postupem na finálový turnaj. Tým z britských ostrovů je zatím na druhé příčce kvalifikační skupiny B, a to ještě jen vinou horšího skóre oproti první Francii.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Italský kapitán Fabio Cannavaro zvedá pohár pro mistry světa.

Článek

Pro Itálii se jedná o start do jarních bojů. Squadra azzura nevstoupila do kvalifikace vůbec dobře, když v prvním zápase doma pouze remizovala s Litvou 1:1 a poté prohrála v repríze finále mistrovství světa s Francií 1:3. Následně však Jihoevropané doma porazili Ukrajinu 2:0 a vzrůstající formu potvrdili vítězstvím 3:1. Itálii jde dnes tedy opravdu téměř o všechno. Porážka by velmi srazila šance na postup. "Otevírá se před námi možnost, kterou nemůžeme propásnout," zhodnotil důležitost zápasů brankář Buffon. Pod největším tlakem je samozřejmě trenér domácích Roberto Donadoni, který listu La Gazzetta dello Sport řekl, že bylo v médiích napsáno mnoho lží, které by zaplnily snad celou encyklopedii. Trenéra se však zastali hráči a především kapitán Fabio Cannavaro. Do brány mistrů světa se pravděpodobně nebude moci postavit Gianluigi Buffon, v plné pohotovosti je tak náhradník Cristian Abbiati. Nicméně se už uzdravil záložník Simone Perrotta, vedle kterého se ještě objeví třeba Mauro Camoranesi a Antonio Di Natale, kteří budou podporovat osamoceného útočníka Lucu Toniho.

Skotsko si na podzim nejdříve suverénně poradilo doma s Farskými ostrovy v poměru 6:0 a o čtyři dny později vyhrálo v Litvě 2:1. Největší senzací byla výhra Skotů 1:0 nad Francií, o které rozhodnul obránce Celticu Gary Caldwell. Britové poté prohráli na Ukrajině 0:2 a porazili doma Gruzii pouze 2:1, když v 89.minutě rozhodnul Craig Beattie. Pro Skotsko vůbec dobře nehovoří vzájemná statistika - prohráli všech pět předchozích utkání s tímto soupeřem a skórovali pouze jednou. Národní mužstvo je tvořeno převážně hráči z domácí ligy, což však neznamená, že Skotové nemají dobré hráče. V útoku se nejspíš představí dva z trojice McCulloch, Beattie a Boyd.

Na výhru Itálie si u sázkové kanceláře bwin můžete vsadit na kurz 1.30. Kdo věří remíze, sází na kurz 4.50. Podle bookmakerů je celkem pochopitelně jasným outsiderem Skotsko, na jehož výhru je kurz 9.00.

Reklama