Hlavní obsah

Angličané chtějí prolomit svou střeleckou nemohoucnost

Už třikrát za sebou vyšli v kvalifikaci střelecky naprázdno reprezentanti Anglie. Kvůli tomu nyní ztrácejí na vedoucí celek skupiny E z Chorvatska pět bodů. Andorra, jak už to bývá zvykem, body zrovna neoplývá - ve čtyřech odehraných zápasech vstřelila jedinou branku a pro Anglii by dnes neměla být překážkou.

Článek

Na lavičce anglické reprezentace nahradil v létě Svena Gorana Eriksona Steve McClaren, pod jehož vedením se mužstvu prozatím vůbec nedaří. První dva kvalifikační duely se ještě dají hodnotit kladně, když McClarenovi svěřenci porazili doma Andorru a venku Makedonii. Právě s ní ale poté v domácí odvetě uhráli pouze bezbrankový výsledek, což je na takové mužstvo, jaké má Anglie k dispozici, málo. Další neúspěch přišel jen pár dní poté v Chorvatsku. Do jarní části kvalifikace vstoupili Angličané v sobotu proti Izraeli, ale i přes velké množství brankových příležitostí se museli spokojit pouze s bezbrankovou remízou. „Jsem zklamaný a frustrovaný. Takovým způsobem ovládat zápas, vypracovat si tolik šancí, a přesto neskórovat je hodně skličující. Remizovali jsme v zápase, který jsme měli jednoznačně vyhrát,“ řekl po utkání nespokojený kouč McClaren. „Když jsem se dostal do šatny, tak tam všichni mlčeli. Pak dorazil trenér a začal šílet a nadávat. A měl proč, protože to bylo zklamání. Měli jsme vyhrát, ale jen jsme remizovali, což bylo jako prohra,“ uvědomuje si neúspěch kapitán Albionu John Terry. Vůbec nejhorší start Anglie do kvalifikace se tedy stále prohlubuje a fanoušci žádají odstoupení neúspěšného trenéra. „Mou prací je zajistit Anglii účast na mistrovství Evropy. My se tam dostaneme. Máme před sebou ještě dostatek zápasů, aby se nám to podařilo,“ věří v lepší časy trenér, který přemýšlí nad dočasným vyřazením Wayna Rooneyho z reprezentace. Nejspíše se tak nestane, ale v dnešním zápase ho pravděpodobně v základní jedenáctce nahradí Owen Hargreaves.

Předpokládá se, že právě dnes by měla Anglie odstartovat svou cestu za postupem na mistrovství Evropy. Hraje totiž proti celku, který patří v každé kvalifikaci k největším outsiderům. Andorra je velmi hornatá země a kvalitní fotbalové hřiště byste zde hledali těžko. Už z tohoto důvodu je jasné, že zde může jen těžko vyrůst mužstvo schopné konkurovat nejlepším fotbalovým národům Evropy. A poslední výsledky Andorry to opět potvrzují - prohrála jak v Anglii, tak i s Izraelem, Chorvatskem a v posledním podzimním zápase doma s Makedonií. Po čtyřech utkáních má tak skóre 1:19, s nímž se řadí k vůbec nejhorším celkům v celé kvalifikaci.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou jasnými favority zápasu hosté z britských ostrovů, na jejichž vítězství o 4 branky vypsali kurs 1.60. Věříte-li tomu, že Andorra zaznamená alespoň čestný gól a rovněž Anglie protrhne svou střeleckou nemohoucnost, poté využijte sázky, že oba celky vstřelí branku s kursem 4.00 rovné, kterou rovněž nabízí společnost bwin.

Reklama