Hlavní obsah

Florida se ještě nevzdává

Eurotip.cz

Čtyři zápasy se dnes odehrají v halách klubů z NHL. Buffalo se pokusí vzít New Jersey chuť na vítězství v konferenci. Carolina bude napravovat včerejší debakl a pokusí se dorovnat bodovou ztrátu na osmé místo výhrou ve Philadelphii. Jeji počínání budou sledovat i divizní souputníci Florida s Atlantou, kteří se dnes spolu střetnou v přímém souboji.

Článek

Panteři v jistých chvílích měli odehráno mnohem více utkání než další mužstva, ale to již neplatí. Stále je ovšem pravdou, že do play off to mají hodně daleko. Přesně osm bodů a čtyři týmy. Florida přesto svůj zdánlivě ztracený boj ještě úplně nevzdala. Naposledy to dala najevo včera jinému diviznímu soupeři, kterého dokonce díky gólům z druhé poloviny druhé třetiny donutila střídat brankáře. Florida naopak od lednové exhibiční pauzy spoléhá na jediného gólmana, kterým je Belfour. Zkušený gólman nastoupil v tomto období i v zápasech hraných ve dvou dnech za sebou a daří se mu se střídavými úspěchy. Jeho spoluhráči včera po dvaceti dnech využili alespoň jednu přesilovou hru.

Atlanta si více než půlku sezóny budovala pozici zdánlivě neotřesitelného divizního vládce. Nebyla v ní ovšem ukotvena vůbec tak pevně, jak si možná myslela. Po špatném únoru přišlo ovšem opět oživení, které přineslo množství nově příchozích hráčů. Všichni se postupně začali prosazovat. Například obránce Žitnik prožívá jednoznačně nejlepší období sezóny, během níž působí již ve třetním klubu. Atlanta v březnu zářila dlouho především před vlastním publikem, kde sehrála většinu utkání. To se však změnilo minulý čtvrtek, kdy se nechala zcela přehrát soupeřem ze západní konference. Do její branky by se dnes měl postavit Lehtonen. Vzpamatovat se však musí především hráči před ním, kteří v minulých dvou zápasech vstřelili vždy pouze jednu branku.

Bookmakeři bwin očekávají, že se to nejspíše hostům podaří. Florida včera úspěšně započala sérii utkání, která ji do konce základní části sezóny čekají proti soupeřům z její jihovýchodní divize. Přinejmenším tedy do značné míry spolurozhodne o tom, kdo tuto divizi vyhraje. Dnes si lze na výhru domácího týmu vsadit v kursu 2,7. Hosté naopak začínají sérii tří zápasů, které odehrají ve čtyřech dnech. Dvě z nich budou hrát venku, kde se jim v březnu zatím vůbec nedaří. Atlanta však v probíhající sezóně soupeře již šestkrát porazila a dnes si lze na její další úspěch vsadit v kursu 2,15.

Reklama